Terug naar Apple Pay werkt binnenkort ook met N26 (officieel statement)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay werkt binnenkort ook met N26 (officieel statement)

Door Sven Lamers26 juni 2019 09:442 min. leestijd4

Gisteravond leek het eventjes dat er al een tweede bank is die Apple Pay in Nederland ondersteunt. Het ging om N26, een Duitse online bank die qua filosofie en structuur doet denken aan de Nederlandse bank bunq. Het was tijdelijk mogelijk om de Mastercard van N26 in Nederland aan Apple Pay toe te voegen. Vanochtend werden echter veel mensen wakker met de melding dat die creditcard alweer uit hun Apple Wallet is verwijderd. Wat is er aan de hand?

N26 Apple Pay

Apple Pay exclusief bij ING

Zoals je wellicht weet ging Apple Pay twee weken terug in Nederland van start, met ING als exclusieve partner. Op de officiële Apple Pay-website van Apple valt te lezen dat ING (en daar alleen de Maestro-kaarten) de enige bank in Nederland is waarmee je Apple Pay kunt gebruiken. Het is echter erg aannemelijk dat het hierbij om een tijdelijke exclusiviteits-deal gaat, en dat er al snel andere banken volgen. Gisteren leek het al zover te zijn, want je kon tijdelijk de creditcard van N26 handmatig aan je Apple Wallet toevoegen, en er vervolgens ook mee betalen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dat dit nog niet helemaal koosjer was, bleek al uit dat handmatige toevoegen. Normaliter verschijnt een compatibele bank gewoon in een lijstje bij het toevoegen. Vanochtend was de pret helaas ook weer voorbij – de toegevoegde kaart werd bij een hoop mensen automatisch verwijderd.

Statement van N26

Om het zeker te weten, zochten wij contact met N26. Volgens N26 ondersteunt de bank Apple Pay al in een aantal landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Nederland hoort daar volgens het officiële statement van N26 nog niet bij. Wel zegt N26 dat het ‘slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat N26 Apple Pay in Nederland gaat ondersteunen’. Wordt dus nog vervolgd.

Gratis betaalrekening bij N26

Het mooiste hieraan zou zijn dat je een betaalrekening bij N26 helemaal gratis opent en gebruikt. Als je dus Apple Pay wilt uitproberen, heb je alleen een Apple-apparaat (iPhone, iPad of Mac) en een identificatie nodig. Hiermee open je een rekening en kun je vervolgens met Apple Pay betalen – zonder aanvullende kosten. Dat is toch net wat gemakkelijker dan naar een ING-vestiging gaan, daar de rekening openen en vervolgens € 1,55 per maand betalen

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arno
Lezer
Arno

Ik heb contact gehad met N26 en de support medewerker mocht uiteraard geen datum noemen, maar zei wel dat N26 zeer waarschijnlijk nog dit jaar Apple Pay gaat aanbieden in Nederland.

Johan
Lezer
Johan

Arno,

Tot op heden alleen met de MasterCard Debit Card, niet met de Maestro Card helaas…

Richard Lesscher
Lezer
Richard Lesscher

Ik heb gisteren betaald met N26 Apple Pay (bij Aldi)

Peetje
Lezer
Peetje

Ja, via MasterCard maar niet met Maestro waar iedereen op zit te wachten!