Terug naar Zo betaal je nu al met Apple Pay in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo betaal je nu al met Apple Pay in Nederland

Door Sven Lamers21 maart 2018 11:053 min. leestijd0

In bijna heel (West-)Europa kun je nu al met Apple Pay betalen. Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië – allemaal landen die Apple Pay ondersteunen. Alleen in Nederland bleef het tot nog toe akelig stil wat Apple’s mobiele betaaldienst betreft (op een aantal geruchten na). Daar komt eindelijk verandering in, dankzij de Nederlandse bank bunq krijgen we Apple Pay in Nederland. Althans, via een kleine omweg.

Update: De mogelijkheid om je bunq-rekening in Nederland voor Apple Pay te activeren, is alweer uit de app gehaald. In ons artikel Bunq schakelt Apple Pay in Nederland alweer uit lees je hier meer over.

Bunq

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Bunq in meer landen …

Bunq is een nieuwe soort bankrekening, helemaal gericht op het gebruik via een app. Binnen een paar minuten heb je in de app een nieuwe (online-)rekening geopend, en als je betaalt voor de Premium-versie krijg je daar zelfs een bankpas bij.

Gisteren kondigde de Nederlandse bank aan dat ze hun dienst nu ook in Spanje en Italië gaan aanbieden. Dat was echter niet het grootste nieuws, want tegelijkertijd werd aangekondigd dat bunq in die landen ook Apple Pay gaat ondersteunen. De klanten daar kunnen dus in feite een Nederlandse bankrekening met Apple Pay gebruiken.

Meer weten over Apple Pay?
Bekijk dit dossier

… en met Apple Pay in Nederland

Officieel werkt Apple Pay nog steeds niet in Nederland, ook al is er met bunq een Nederlandse bank die het in andere landen aanbiedt.

Met een trucje is het echter mogelijk om via bunq Apple Pay nu al in Nederland te gebruiken. Of nou ja, trucje … als je de app van bunq gebruikt, krijg je vanzelf een complete uitleg hoe je je rekening op een Nederlandse iPhone toch aan Apple Pay toevoegt.

Apple Pay bunq

Zo werkt het

Het toevoegen van de rekening is bizar eenvoudig. Het enige wat je van tevoren moet doen, is in ‘Instellingen>Algemeen>Taal en regio’ een ‘Regio’ te kiezen die Apple Pay al heeft. Wij kozen zelf voor Italië, maar Spanje werkt net zo goed. Vervolgens kun je in de app van bunq je rekening aan Wallet toevoegen, want daar zijn je Apple Pay-bankpassen opgeslagen.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Supersnel en eenvoudig

We hebben vanochtend in een half uurtje een nieuwe bunq-rekening geopend, daar 5 euro op gestort, de rekening toegevoegd aan Wallet op onze iPhone en vervolgens een heerlijke (Italiaanse?) cappuccino gedronken die we contactloos hebben betaald. Het werkte allemaal perfect. Zo perfect dat we ons afvragen of Apple niet toch binnenkort met de officiële lancering van Apple Pay in Nederland komt. Misschien tijdens het event volgende week?

Apple Pay in Nederland

Een kleine beperking

Er is echter wel één kleine beperking. Om Apple Pay bij bunq te mogen gebruiken, moet je bunq Premium hebben. Deze dienst kost 8 euro per maand. Dat is op zich niet al te veel voor een bankrekening, maar het zijn hoogstwaarschijnlijk toch extra kosten. Voor onze test maakten we daarom gebruik van een trial-versie waarmee we 48 uur gratis toegang tot alle Premium-functies kregen. Misschien maar overwegen om helemaal op bunq over te stappen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar