Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad 2022 krijgt volledig nieuw design: zo ziet hij eruit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad 2022 design


Lees verder na de advertentie

De iPad 2022 krijgt een heel ander design dan zijn voorganger – én veel andere upgrades. Dit kun je verwachten.

iPad 10e generatie

De instap-iPad, die inmiddels op de 9e generatie zit, heeft al sinds 2019 hetzelfde ontwerp. Sterker nog, sinds 2017 is alleen het scherm aan de voorkant groter geworden – de rest van het ontwerp is dus al vijf jaar nagenoeg onveranderd gebleven.

Het wordt dus tijd voor een nieuw design, en in 2022 lijken we dat éindelijk te krijgen. Daar waren al eerder geruchten over, maar nu zijn er ook 3d-renders gelekt die tonen wat we precies kunnen verwachten.

iPad 2022 design

iPad 10e generatie


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De 10e generatie iPad krijgt net als de iPad mini, iPad Air en iPad Pro nu een ontwerp met vlakke randen. Daarmee oogt hij een stuk moderner, en past hij helemaal bij Apple’s nieuwe ‘designtaal’. Aan de voorzijde vind je nog steeds een thuisknop met Touch ID – hij is dus toch nog een beetje klassiek.

Ook nieuw is de cameramodule aan de achterkant: in de gelekte renders is die een stuk dikker, wat doet vermoeden dat de camera een upgrade krijgt naar een 12-megapixel camera. Aan de onderkant van de iPad zit geen Lightning-poort meer: daar vind je nu ein-de-lijk usb-c.

iPad 2022 specificaties

Apple ontwikkeling 5G modem

De iPad 2022 krijgt aan de binnenkant ook de nodige upgrades: er wordt ondersteuning toegevoegd voor 5G op het Cellular-model, en de A13-chip maakt plaats voor een A14-chip. Zo is hij weer een stuk meer bij de tijd – alhoewel de andere iPads inmiddels al op de A15- en M1-chips zitten.

We verwachten dat Apple de 10e generatie iPad nog voor het einde van het jaar aankondigt. Waarschijnlijk zal dit tijdens een Apple-event in oktober zijn, waar ook de iPad Pro 2022 zijn opwachting maakt. Wil je direct op de hoogte gebracht worden wanneer het zover is? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MySmartPrice