Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone SE 4 krijgt uiterlijk van iPhone XR’ – maar wat betekent dat?

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple komt in 2023 waarschijnlijk met een nieuwe iPhone SE, de iPhone SE 4. De huidige versie van de iPhone SE, die eerder dit jaar verscheen, is qua uiterlijk gebaseerd op de iPhone 8. De nieuwe versie krijgt echter een heel ander uiterlijk. Maar ook dit keer is dat gebaseerd op een al wat oudere iPhone: de iPhone XR. Wat betekent dat precies voor het iPhone SE 4 design?

iPhone SE 4 uiterlijk iPhone XR

iPhone SE 4 design: de grootste veranderingen

De iPhone SE 4 krijgt een uiterlijk dat is gebaseerd op de iPhone XR. Dat is tenminste wat YouTuber Jon Prosser vertelt in de podcast ‘Gear up‘. Het bericht werd op Twitter gedeeld door AppleTrack. Deze telefoon verscheen voor het eerst in 2018 en is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Dat brengt onder meer de volgende veranderingen met zich mee:

1) Groter iPhone SE met flink scherm


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als het gerucht klopt, heeft de nieuwe iPhone SE niet langer grote randen boven en onder het scherm. In plaats daarvan kun je een groter en moderner uiterlijk verwachten, met smalle randen, een notch en Face ID. Het zou ook betekenen dat de iPhone SE 4 een groter scherm krijgt. Het huidige model heeft een 4,7-inch lcd scherm, de iPhone XR heeft een 6,1-inch lcd scherm. Bovendien is er dan ook ruimte voor een grotere accu.

Mensen die van een kleine iPhone houden, zijn waarschijnlijk niet blij met deze ontwikkeling, want de XR is met zijn 6,1 inch flink aan de maat. Zeker omdat er ook geen nieuwe iPhone mini meer komt. Aan de andere kant zijn de verkoopcijfers van de huidige iPhone SE niet erg goed. De prijzen zijn intussen ook al behoorlijk gezakt. Het is daarom best aannemelijk dat Apple veranderingen gaat doorvoeren.

2) Geen thuisknop meer

We noemden het bij het vorige punt al tussen neus en lippen door: de iPhone SE 4 krijgt waarschijnlijk een notch met daarin de camera voor Face ID – gezichtsherkenning dus. Als de iPhone SE inderdaad de looks van de iPhone XR inclusief Face ID krijgt, betekent dit dat de laatste iPhone met thuisknop verdwijnt uit het assortiment van Apple.

3) Vergelijkbare camera

Het gerucht impliceert verder dat er niet veel zal veranderen aan de camera. Zowel de huidige iPhone SE als de iPhone XR hebben een vergelijkbare 12-megapixel camera met een diafragma van f/1.8. Ook de 7-megapixel frontcamera met f/2.2 is vergelijkbaar. Het is nog steeds mogelijk dat Apple een betere camerasensor gebruikt, of wellicht software zoals de nachtmodus toevoegt.

iPhone SE 2022

Hoewel de geruchten van Jon Prosser in het verleden heel betrouwbaar waren, is dat tegenwoordig een stuk minder het geval. Het blijft dus afwachten of de nieuwe iPhone SE inderdaad het uiterlijk van de iPhone XR krijgt. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!