Terug naar Corona: Apple laat personeel thuiswerken en treft maatregelen in Stores
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Corona: Apple laat personeel thuiswerken en treft maatregelen in Stores

Door Laura Grootaarts9 maart 2020 09:342 min. leestijd0

Apple-CEO Tim Cook heeft bekendgemaakt dat medewerkers op Apple-kantoren wereldwijd de mogelijkheid krijgen om thuis te werken. Zo probeert Apple verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook in de winkels van Apple worden maatregelen getroffen.

Apple Park

Apple-medewerkers: thuiswerken als dat kan

‘Voel je vrij om thuis te werken als je werkzaamheden dat toelaten’, zegt Cook in een interne memo die in handen is gekomen van Bloomberg en waarvan de inhoud later ook bevestigd is door Apple. De maatregel geldt in ieder geval van 9 tot en met 13 maart. Medewerkers die hoesten en koorts hebben, moeten sowieso thuisblijven totdat ze volledig zijn uitgeziekt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Store-medewerkers moeten (als ze geen klachten hebben) wel naar hun werk. Wel probeert Apple om in de Stores mensen wat minder dicht op elkaar te laten zitten. Dat betekent dat er minder plekken beschikbaar zijn bij de Today at Apple-cursussen. Ook bij de Genius Bar in de stores kunnen minder mensen terecht. Verder is er extra aandacht voor hygiène.

Gevolgen van de virusuitbraak voor Apple

Cook noemt de epidemie een ‘gebeurtenis zonder precedent’ en ‘een uitdagend moment’. Eerder was Apple al genoodzaakt om in China alle 42 stores te sluiten – die zijn inmiddels weer open. De Apple-fabrieken in China hebben ook een tijdje stilgelegen. De productie is inmiddels mondjesmaat hervat, maar nog niet op het oude tempo. Dat zorgt inmiddels voor iPhone-tekorten. De kans is groot dat toekomstige Apple-producten vertraging oplopen. We moeten dus nog maar zien of de iPhone van dit jaar in september verschijnt.

Bron: Bloomberg

iCreate 147
iCreate 147
Laat AI voor je werken 🤖
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar