Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Corona: Apple laat personeel thuiswerken en treft maatregelen in Stores

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Park


Lees verder na de advertentie

Apple-CEO Tim Cook heeft bekendgemaakt dat medewerkers op Apple-kantoren wereldwijd de mogelijkheid krijgen om thuis te werken. Zo probeert Apple verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook in de winkels van Apple worden maatregelen getroffen.

Apple-medewerkers: thuiswerken als dat kan

‘Voel je vrij om thuis te werken als je werkzaamheden dat toelaten’, zegt Cook in een interne memo die in handen is gekomen van Bloomberg en waarvan de inhoud later ook bevestigd is door Apple. De maatregel geldt in ieder geval van 9 tot en met 13 maart. Medewerkers die hoesten en koorts hebben, moeten sowieso thuisblijven totdat ze volledig zijn uitgeziekt.

Apple Store-medewerkers moeten (als ze geen klachten hebben) wel naar hun werk. Wel probeert Apple om in de Stores mensen wat minder dicht op elkaar te laten zitten. Dat betekent dat er minder plekken beschikbaar zijn bij de Today at Apple-cursussen. Ook bij de Genius Bar in de stores kunnen minder mensen terecht. Verder is er extra aandacht voor hygiène.

Gevolgen van de virusuitbraak voor Apple

Cook noemt de epidemie een ‘gebeurtenis zonder precedent’ en ‘een uitdagend moment’. Eerder was Apple al genoodzaakt om in China alle 42 stores te sluiten – die zijn inmiddels weer open. De Apple-fabrieken in China hebben ook een tijdje stilgelegen. De productie is inmiddels mondjesmaat hervat, maar nog niet op het oude tempo. Dat zorgt inmiddels voor iPhone-tekorten. De kans is groot dat toekomstige Apple-producten vertraging oplopen. We moeten dus nog maar zien of de iPhone van dit jaar in september verschijnt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bron: Bloomberg