Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Dreigend tekort aan vervangende iPhones door coronavirus’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X versus iPhone XS Max


Lees verder na de advertentie

Bij Apple dreigt een tekort aan vervangende iPhones. Het technisch personeel bij Apple Stores is hierover geïnformeerd, aldus Bloomberg. Ook is er een tekort aan iPhone-onderdelen.

iPhone

Tekort vervangende iPhones

Ga je met een kapotte iPhone naar de Apple Store, dan zal Apple in eerste instantie tot reparatie proberen over te gaan. Maar soms is een toestel dusdanig beschadigd, dat het toestel in zijn geheel vervangen moet worden. De voorraad vervangende toestellen is in ieder geval twee tot vier weken zeer beperkt. Een aantal winkelmedewerkers van Apple meldt dat er ook tekorten zijn aan iPhone-onderdelen, zodat ook bepaalde reparaties niet kunnen worden uitgevoerd.

Apple heeft zijn medewerkers niet verteld waarom de voorraad zo klein is, maar de kans is groot dat het te maken heeft met het coronavirus. Apple-toeleveranciers zoals Foxconn en Pegatron moesten in februari gedwongen de deuren sluiten vanwege de uitbraak van het virus. Inmiddels zijn de fabrieken wel weer in bedrijf, maar nog niet op volle kracht. Dit komt door arbeidstekorten en strenge reisbeperkingen in China.

Vertraging voor andere Apple-producten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Foxconn is Apple’s grootste iPhone-fabriek en verwacht dat pas tegen het einde van deze maand alles weer normaal verloopt. De vertraging in de productie heeft mogelijk ook gevolgen voor op maat gemaakte Macs en de iPad Pro. We verwachten voor dit voorjaar ook een aantal nieuwe Apple-producten waaronder een iPhone SE 2, en mogelijk lopen ook die vertraging op.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg