Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple werkt aan toetsenbord met ingebouwde Mac’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Mac toetsenbord


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een parent aangevraagd voor een Mac die volledig ingebouwd zit in een toetsenbord – net als bij de Commodore 64, Amstrad CPC én Apple II.

Apple I, II, III

De eerste computer die door Steve Jobs en Steve Wozniak in een garage in Californië werd gebouwd was de Apple I. Dit was eigenlijk niet meer dan een moederbord waar alle accessoires nog aan gekoppeld moesten worden, en werd alleen een succes bij een paar enthousiastelingen.

De opvolger van de Apple I, de Apple II, was een ander verhaal. Ditmaal zat de computer verpakt in een prachtig ontworpen toetsenbord, en had je enkel een scherm nodig om hem te gebruiken. Dit werd een gigantisch succes, en de Apple III werkte volgens hetzelfde principe.

Mac in een toetsenbord: de Apple IV?

Mac keyboard


kooptip

Nu heeft Apple een patent aangevraagd voor een soortgelijk ontwerp, met een volwaardige Mac in een toetsenbord. En hoewel het misschien vreemd klinkt om nu nog een soort ‘Apple IV’ (of ‘Mac One’) aan te kondigen, zou het weldegelijk toegevoegde waarde kunnen hebben.

Een laptop is namelijk lang niet zo compact als bijvoorbeeld een Magic Keyboard. En als je zowel op werk als thuis achter een extern scherm zit te werken waar je MacBook op ingeplugd zit, zeul je dus eigenlijk voor niets een scherm – en de accucapaciteit om het scherm mee aan te sturen – met je mee. Een Mac in een toetsenbord zou wat dat betreft een stuk handiger zijn.

Instap-Mac

Apple IV

Niet alleen is het handiger om mee te nemen, ook de prijs is een voordeel. Die zou namelijk een stuk lager liggen wegens het ontbreken van een duur Retina-display of een webcam, en de minder grote accu helpt hier ook bij.

Daarnaast krijg je met een Mac in een toetsenbord waarschijnlijk een betere gebruikerservaring dan bij de huidige kleinste Mac, de Mac mini. Bij de Mac mini moet je je eigen toetsenbord en muis regelen, maar als deze oorspronkelijk voor Windows zijn ontworpen werkt dit niet heel goed samen. Hier loop je met Apple’s patent niet tegenaan.

Afwachten

Of Apple ook werkelijk met een ‘Mac One’ gaat komen is nog de vraag. Gezien het enkel om een patent gaat, is de kans aanwezig dat Apple er nooit wat mee gaat doen. Wij hopen in ieder geval wel dat het idee wordt uitgewerkt. Na het zien van de Raspberry Pi 400 – een Linux-pc in een toetsenbord – zijn we namelijk helemaal klaar voor de comeback van dit soort computers.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors