Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit presenteerde Apple níét tijdens het event (maar misschien wel in 2024)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Scary fast

Eerder deze week was er een nachtelijk Apple-event met als thema Scary fast. Het was inderdaad bliksemsnel: in krap een halfuur presenteerde Apple de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro en een nieuwe 24-inch iMac. Maar er waren ook een hoop producten die schitterden door afwezigheid. Wat is er tijdens het Apple-event niet aangekondigd?

Lees verder na de advertentie

Andere Macs

Volop nieuwe Macs dus, maar misschien miste je nou nét je favoriete model. Zo is er nog steeds geen 27-inch iMac of iMac Pro. De kleine 13-inch MacBook Pro kreeg geen M3-opvolger, maar is gewoon uit het assortiment gehaald. De 13-inch MacBook Air wacht ook al anderhalf jaar op een opvolger (maar dat is een lastig verhaal, omdat er recent nog een 15-inch MacBook Air is verschenen met exact dezelfde specificaties).

‘Magische’ accessoires met usb-c

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Apple’s oktober-event stond dit jaar zoals traditioneel in het teken van de Mac, en daar horen natuurlijk ook Mac-accessoires bij: een Magic Mouse, Magic Trackpad en Magic Keyboard. Iedereen had verwacht dat deze in plaats van Lightning een usb-c-aansluiting zouden krijgen. Kleine elektronische apparaten moeten van de EU over op usb-c, en Apple is al een heel eind met de transitie. Maar de Mac-accessoires blijven voorlopig nog Lightning behouden.

AirPods Max met usb-c

AirPods Max 2

Het wordt wel weer eens tijd voor een nieuwe AirPods Max-koptelefoon. De eerste (en laatste) editie verscheen in 2020. Deze heeft nog altijd geen usb-c-aansluiting of ondersteuning voor Lossless audio. Toen prominenten in de Amerikaanse media vlak voor het event getrakteerd werden op de oude AirPods Max, wisten we eigenlijk al genoeg.

iPads

Een heel jaar zonder vernieuwde iPads, dat kan toch niet? Blijkbaar wel. De laatste iPad – een iPad Pro – verscheen in 2022 en het Apple-event bracht daarin opnieuw geen verandering. Heel even leek het er nog op dat er een iPad mini op het programma stond. Maar nee, toch niet.

Apple Vision Pro

Persoon die een Apple Vision Pro draagt

Eerder dit jaar presenteerde Apple een compleet nieuw product, de Apple Vision Pro – een mixed reality-headset. We weten al dat de Vision Pro volgend jaar verschijnt in de Verenigde Staten. Toch hadden we gehoopt dat Apple ons nu nog wat extra informatie zou geven over de mogelijkheden van de nieuwe headset, maar er werd met geen woord over gerept.

We verwachten de genoemde Apple-producten eigenlijk allemaal alsnog binnen afzienbare tijd. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe producten van Apple? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!