Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Komt er tóch een iPad mini tijdens het Apple-event?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple event iPad mini

Het Apple-event van vanavond staat in het teken van de Mac, maar mogelijk wordt er ook een iPad mini aangekondigd. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over het Apple-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple-event: iPad mini?

Het dreigde niet door te gaan, maar Apple houdt vanavond tóch nog hun jaarlijkse oktober-event. Het heet ‘Scary fast‘, begint pas om 1.00 uur Nederlandse tijd, en staat in het teken van de Mac. Zo is het Finder-logo in de uitnodiging een duidelijke verwijzing naar macOS, en de naam van het event doet ons meteen denken aan de snelle Apple Silicon-chips. De kans is dan ook groot dat de opvolger van de M2 vanavond wordt aangekondigd, de M3-chip. En waarschijnlijk verschijnen er meteen nieuwe versies van de 24-inch iMac en 14- en 16-inch MacBook Pro.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Verder verwachten we niet veel nieuwe producten te zien. Alleen usb-c-versies van Mac-accessoires als het Magic Keyboard en de Magic Mouse. Volgens de meeste Apple-kenners hoef je al helemaal geen iPads te verwachten – die zou Apple tot volgend jaar bewaren. Maar de Amerikaanse tech-blog MacRumors heeft zijn detectivehoed opgezet, en ontdekte dat er vanavond misschien tóch een iPad mini komt.

Apple-event: toch een iPad mini?

Volgens MacRumors zijn sommige batterijen van bestaande Apple-producten vorige week opnieuw geregistreerd in een Chinese database. Dit zou zijn gedaan door twee Apple-leveranciers. Het gaat om batterijen die al werden gebruikt in de 14- en 16-inch Macbook Pro en het Magic Keyboard – stuk voor stuk producten die we vanavond verwachten te zien. Maar de leveranciers hebben de batterij van de iPad mini 2021 ook opnieuw geregistreerd.

Het herregistreren van batterijen hint mogelijk naar nieuwe producten. Eerder dit jaar zagen we hetzelfde scenario: MacRumors ontdekte net voor de release van de Apple Watch Series 9 dat de batterij van de Series 8 opnieuw was geregistreerd. En ja hoor, diezelfde batterij maakte vervolgens zijn comeback in de Series 9. Gezien de batterijen van oude producten nu ook opnieuw zijn geregistreerd, zou dat betekenen dat de 14- en 16-inch MacBook Pro, het Magic Keyboard en de iPad mini op het punt staan een opvolger te krijgen. Al zouden ze dan geen nieuwe batterijspecificaties hebben.

Wel of niet?

De herregistraties zijn een grote hint, maar betekenen niet dat de nieuwe producten er 100% zeker aan zullen komen. Dus de hamvraag blijft: komt er nou wel of geen nieuwe iPad mini? Als het aan de meeste Apple-leakers ligt, niet. Daarbij kijken we vooral naar Mark Gurman: hij liet vorige week weten dat er een Apple-event aan kwam en welke Macs hij verwachtte, maar schreef diezelfde week nog dat er in 2024 pas nieuwe iPads komen. Een iPad mini staat volgens hem dus niet op de planning.

Tegelijkertijd heeft Apple twee weken terug nog een Apple Pencil met usb-c aangekondigd. Die leek uit het niets te komen, maar de komst van ten minste één nieuwe iPad zou ‘m relevanter maken. Bovendien is er het afgelopen jaar überhaupt geen nieuwe iPad verschenen, dus misschien wil Apple hun tablet toch nog even in het zonnetje zetten. Maar of er nou wel of geen nieuwe iPad komt: we zullen het vanavond al weten.