Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aankomende HomePod krijgt enorm display (en dit kun je ermee)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe HomePod met display

Apple heeft in bèta 3 van tvOS 17.4 een verwijzing naar een mysterieuze nieuwe HomePod gestopt, en daaruit blijkt dat dit toestel een enorm display krijgt. Wat heb je daaraan?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de HomePod? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

tvOS 17.4 bèta 3

Apple heeft vannacht weer een reeks nieuwe bèta’s uitgebracht, waaronder tvOS 17.4 bèta 3. Hiermee kunnen ontwikkelaars de aankomende software uitgebreid testen. Nieuwe functies vind je er deze keer helaas niet: met deze specifieke update richt Apple zich vooral op kleine verbeteringen, zoals het oplossen van bugs en andere systeemfouten

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Toch heeft tvOS 17.4 bèta 3 iets bijzonders, specifiek in de code van deze testversie. De Amerikaanse Apple-website 9to5Mac heeft hier namelijk een verwijzing naar een mysterieus toestel gevonden, genaamd ‘Z314’. Dit apparaat zal het besturingssysteem ook ondersteunen. Dat moet dus om een nieuwe Apple TV of HomePod gaan, want dit zijn de enige Apple-apparaten waarvoor dit geldt. Al heeft de HomePod-versie geen interactieve gebruikersinterface.

Maar hoe weten we dan zeker dat het om een HomePod gaat? Daarvoor kijken we naar de HomePod-versie van tvOS 17.4. Met de nieuwe bèta krijgt deze namelijk voor het eerst ondersteuning voor een UI genaamd ‘hangtracerd’, die wordt gebruikt om niet reagerende apps onder controle te krijgen. En gezien dat alleen nuttig is als de HomePod een interactieve interface met display heeft, móét er wel een nieuwe versie van de slimme speaker komen. Sterker nog, daar weten we al het een en ander over.

Nieuwe HomePod met display

Nieuwe HomePod met display

Naar verluidt gaat het hier om een HomePod met een display van maar liefst 8-inch. Sinds de release van tvOS 17.2 weten we namelijk al dat Apple de tvOS-software op een aangepaste versie van de iPad mini 2021 test. En de nieuwe ontdekkingen van 9to5Mac verwijzen hier ook naar, want volgens hen is het mysterieuze Z314-model uitgerust met een A15 Bionic-chip – dezelfde als in dit iPad mini-model.

Maar een HomePod met een enorm display, wat heb je daar precies aan? Stiekem een heleboel, zeker als je hem integreert in je slimme woning. Heb je bijvoorbeeld ergens een camera met HomeKit opgezet, dan zou je met deze HomePod live beelden en opnames kunnen bekijken en beluisteren. Zo zie je bijvoorbeeld snel wie er aan de deur staat, wat dat verdachte geluid is, en of de postbode al een pakketje heeft gebracht. Maar ook andere slimme apparaten zou je ermee kunnen bedienen – zie het maar als hub voor je smart home.

Maar er is meer. Ook in de keuken zou een HomePod met scherm een uitkomst zijn – zet een kookfilmpje op en je ziet en hoort direct hoe je het recept kunt bereiden. Of gebruik de HomePod als draagbaar televisiescherm, inclusief geweldig geluid. Een HomePod met display tilt je favoriete media dus ook naar een hoger niveau.

HomePod met display release?

De code onthult dat er intern bij Apple zowel ontwikkelaars- als productieversies van de nieuwe HomePod met het 8-inch display bestaan. Het lijkt er dus op dat ontwikkeling van het toestel zich al in een gevorderd stadium bevindt. Tegelijkertijd zijn er nog geen concrete aanwijzingen dat de slimme speaker er de komende tijd al aankomt, dus het blijft nog de vraag of deze HomePod ooit in de winkels ligt. Al is de verwijzing in tvOS wél een goed teken.

Overigens komt er binnenkort waarschijnlijk al een versie van de HomePod met een lcd-scherm, al is deze een stuk kleiner dan 8-inch. Zo zou het display bovenop de speaker zitten, op de plek waar je nu knoppen vindt om het apparaat te bedienen. Dit dient dan mogelijk als vervanger van de HomePod 2023. Hopelijk duurt het wachten niet lang meer!