Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-event december: wat kun je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Event


Lees verder na de advertentie

Het laatste Apple-event van het jaar komt eraan! Aanstaande maandag om 22.00 uur Nederlandse tijd gaat het gebeuren. Maar wat staat er die avond op het programma? Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple-event van december 2019.

1. Award-show voor apps en games …

Apple event december 2019

Eén ding weten we zeker: het event van aanstaande maandag wordt een soort Award-show. Dat blijkt uit de tekst die op de uitnodiging staat: Apple’s favoriete apps en games van 2019 worden in het zonnetje gezet. Apple brengt in december altijd lijstjes uit met daarin hun topfavorieten en daarnaast de meest gedownloade apps en games. Gewoonlijk gebeurt dat in een persbericht, nu maken ze er een hele show van. En daarin is ongetwijfeld aandacht voor de games van Apple Arcade.

2. … en voor nog wat andere zaken

Volgens de uitnodiging draait de show om apps en games. Maar wellicht is het wat breder dan dat. Zoals we net al zeiden, brengt Apple gewoonlijk rond deze tijd toplijstjes met apps en games naar buiten. In het persbericht waarin dit altijd gebeurt, worden ook de beste liedjes, films en podcasts bekroond. We denken dat die aanstaande maandag ook wat aandacht krijgen. In het verlengde daarvan: waarschijnlijk gaat Apple ook de nieuwe en aanstaande Apple TV+-shows promoten.

3. Nieuwe Apple TV


kooptip

Apple’s eigen streamingdienst Apple TV+ kijk je natuurlijk het best op de Apple TV. Het huidige model is echter al enkele jaren oud. Tijd voor iets nieuws! In een bèta-versie van iOS 13 werden maanden terug al verwijzingen gevonden naar een nieuwe Apple TV – het zou helemaal niet gek zijn als die volgende week ten tonele verschijnt!

4. Apple-bundel

Apple biedt inmiddels nogal wat diensten aan. Apple Music voor muziek, Apple Arcade voor games, Apple TV+ voor series. In de VS is er ook nog Apple News+ voor tijdschriften. Een abonnementje hier, een abonnementje daar … het telt nogal snel op. Apple zou van plan zijn om de diensten te bundelen tegen een gereduceerd tarief; mogelijk horen we volgende week de details. Als we er dan ook nog een stukje gratis iCloud bij krijgen, zijn we dik tevreden

5. Mac Pro & Pro Display XDR

Mac Pro release

Dat de Mac Pro en de bijbehorende monitor dit jaar nog verschijnen, staat eigenlijk buiten kijf – dat heeft Apple meermaals beloofd. De release-datum is echter nog steeds niet bekend. Misschien horen we het volgende week? We twijfelen. Apple heeft dit jaar veel producten gelanceerd buiten de keynotes om, via persberichten. De Mac Pro is daarvoor een uitstekende kandidaat.

6. AirTags

Airtag

Als er volgende week nog een ouderwetsche ‘one more thing’ is, dan zetten we in op de AirTags. Dit zijn bluetooth trackers om te bevestigen aan je kostbare bezittingen, zodat je ze bij verlies kunt traceren via de Zoek mijn-app. Er zijn al screenshots opgedoken. De nieuwste iPhones hebben een chip speciaal voor locatiebepaling – tot op de centimeter nauwkeurig! – en die momenteel eigenlijk geen functie heeft. Kom maar op met de AirTags, ze zouden het perfecte sinterklaas- of kerstcadeau zijn voor de sloddervossen onder ons.

Apple-event december 2019

Op dit moment is het Apple-event van aanstaande maandag nog in nevelen gehuld. We weten niet eens of Apple een livestream uit gaat zenden. Hoe dan ook: wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Houd de website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!