Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple biedt diensten in 2020 in een bundel aan’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple diensten bundel


Lees verder na de advertentie

Apple focust zich meer en meer op de diensten – en sinds kort zijn er met Apple TV+ en Apple Arcade twee nieuwe bij. Maar mogelijk was je al geabonneerd op Apple Music en betaal je maandelijks voor iCloud-opslag. Op nóg meer abonnementen zit je misschien niet te wachten. Om het betaalbaarder te maken, overweegt Apple de abonnementen te combineren in een bundel.

Apple diensten bundel

Dit schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Vanaf 2020 overweegt Apple de diensten Apple TV+, Apple Music en Apple News+ te bundelen in één abonnement, om zo meer abonnees te krijgen. Bij zo’n bundel betaal je dus minder dan wanneer je je op elke dienst afzonderlijk zou abonneren.

Apple News+ (vaak the Netflix of News genoemd) is echter nog niet beschikbaar in Nederland en België en het ziet er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in komt. De bundel zou hier dus niet van toepassing zijn, al kan Apple er uiteraard voor kiezen om in de landen die Apple News+ niet hebben (en dat zijn er véél), een andere bundel aan te bieden.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dat Apple nadenkt over een bundel van de diensten, blijkt uit gesprekken die het bedrijf met uitgevers voert. Met Apple News+, dat $ 10 per maand kost, houdt Apple ongeveer de helft van de maandelijkse abonnementsprijs. De andere helft is voor kranten en tijdschriften. Als Apple News+ onderdeel wordt van een bundel kan dit invloed hebben op de inkomsten, dus de uitgevers moeten nog wel akkoord geven.

De diensten

Op dit moment biedt Apple de volgende betaalde diensten aan:

  • Apple Music: € 9,99 per maand
  • Apple TV+: € 4,99 per maand
  • Apple Arcade: € 4,99 per maand
  • iCloud-opslag: 50 GB, 200 GB, of 2 TB: € 0,99, € 2,99 of € 9,99 per maand
  • Apple News+: $ 9,99 per maand (alleen beschikbaar in de VS, Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada)

Welke diensten zie jij graag terug in één bundel?

Bron: Bloomberg.