Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Mac Pro en Pro Display XDR verschijnen in december

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Mac Pro en pro display XDR


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde vandaag niet alleen de nieuwe 16-inch MacBook Pro aan, maar maakte ook de releasedatum van de Mac Pro bekend. De krachtigste Mac aller tijden is beschikbaar in december. In deze maand wordt ook het nieuwe beeldscherm van Apple gelanceerd: de Pro Display XDR.

Mac Pro release

Dat de Mac Pro en Pro Display XDR in 2019 binnenkort uitkomen is geen verrassing, want Apple beloofde eerder al een release in 2019. Een exacte datum van de verkoop is nog niet bekend. Maar omdat Apple eerder sprak van de herfst, is het waarschijnlijk dat ze voor 21 december te bestellen zijn.

De Mac Pro is een enorme krachtpatser, bedoeld voor de professionele gebruiker. Als processor gebruikt Apple een Intel Xeon met liefst 28 cores – het hoogste aantal ooit in een Mac. Ook kun je er tot 1,5 TB aan werkgeheugen inbouwen, dankzij twaalf fysieke DIMM-sleuven.

Daarnaast is de Mac Pro goed uit te breiden. Er zijn acht interne PCI Express-uitbreidingssleuven. Verder heeft het apparaat veel aansluitingen: vier Thunderbolt 3-poorten, twee keer USB-A en twee keer 10-GB Ethernet. Ook kun je wel twaalf (!) 4K-displays aansluiten, of zes Apple Pro Display XDR’s. Maar voordat je té enthousiast wordt: de Mac Pro heeft een startprijs van 5999 dollar.

Pro Display XDR


kooptip

Het nieuwe beeldscherm is er ook een voor de professional en komt in december uit. De Pro Display XDR heeft een 32-inch Retina 6K-display (218 ppi), helderheid tot 1600 nits, 1.000.000:1 contrastverhouding en een brede kijkhoek. De Pro Display XDR is beschikbaar voor 4999 dollar. Voor een speciale versie met matte nano-textuur betaal je 5999 dollar. En dan moet je er nog een houder bij kopen: die heet de Pro Stand en kost 1000 dollar.