Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke nieuwe Apple-diensten komen naar Nederland & België?

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
Apple event Tim cook


Lees verder na de advertentie

Apple heeft tijdens de keynote verschillende nieuwe services aangekondigd. Apple Arcade voor de gamers, Apple TV+ en Apple TV Channels voor serie- & filmliefhebbers en Apple News+ voor de lezers onder ons. En als klap op de vuurpijl een eigen creditcard. Maar … niet alle diensten zijn beschikbaar in Nederland en België. Welke wel en welke niet?

Apple News+: ❌

Apple News+ is een uitbreiding van Apple News: voortaan kun je driehonderd kranten en tijdschriften lezen voor een mooi bedrag per maand … Maar niet hier, helaas. De dienst is sinds gisteren dankzij iOS 12.2 beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, en we zijn voorlopig nog niet gebeuren dat hij hiernaartoe komt.

Apple Arcade: ✔️

Met Apple Arcade kun je voor een vast bedrag per maand meer dan honderd apps uit de App Store spelen, zonder dat je daarbij lastig wordt gevallen door reclames of in-app aankopen. Arcade komt zeker deze kant op, maar we moeten er (net zoals alle andere landen!) nog even geduld voor hebben: dit najaar beschikbaar.

Apple TV+: ✔️

Apple TV+ wordt een soort Netflix-concurrent. Apple heeft talloze bekende tv- en filmmakers weten te strikken voor content die exclusief via deze dienst te zien is. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Apple TV+ is vanaf dit najaar beschikbaar, ook in Nederland en België.

Apple TV Channels: ✔️, maar stiekem ook ❌


kooptip

Dit is misschien wel de verwarrendste van het stel. Met Apple TV Channels worden de diensten van allerlei aanbieders gecombineerd. ‘In mei beschikbaar in meer dan honderd landen!’ jubelde Apple. En het moet wel heel gek zijn, willen wij daar niet bij zitten. Er is echter één maar: de vraag is hoeveel aanbieders terug te vinden zijn als Channel. Apple noemt bijvoorbeeld HBO, maar dat lijkt te gaan over de Amerikaanse versie – in Europa lopen er allerlei ingewikkelde contracten met andere partijen.

Apple Card: ❌

Apple lanceerde gisteren zijn eigen creditcard, als onderdeel van Apple Pay. Er is een ‘echt’ kaartje en een virtuele versie, met allerlei toffe mogelijkheden. Maar we kunnen er kort over zijn: de Apple Card is vanaf deze zomer beschikbaar, maar alleen in de VS. Best jammer, want die Apple Card had je nou net flink moeten laten wapperen om je te abonneren op al het voorgaande …