Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple lanceert zijn eigen creditcard: Apple Card

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 12.4 bèta 2


Lees verder na de advertentie

Wij in Nederland hebben nog steeds geen Apple Pay, maar Apple is druk bezig om de mobiele betaaldienst te verbeteren. Vanavond heeft Apple als uitbreiding van Apple Pay zijn eigen creditcard aangekondigd, Apple Card. Deze creditcard is gebaseerd op Apple Pay en werkt in alle landen waar de dienst beschikbaar is. Apple beloofde overigens terloops dat Apple Pay dit jaar in veertig landen beschikbaar is – hopelijk ook in Nederland.

Apple Card: creditcard op je iPhone

Apple Card is helemaal geïntegreerd in de Wallet-app van iOS. Deze creditcard lijkt in veel opzichten op de moderne internetbanken van tegenwoordig, zoals bunq en N26. Alle betalingen met de creditcard worden met handige icoontjes weergegeven, daarnaast krijg je handige overzichten over je uitgave-patroon.

Daily Cash

Wanneer je betalingen uitvoert, kun je geld terugverdienen. Daily Cash, zo noemt Apple dit. Op de meeste van je aankopen ontvang je twee procent cash, op aankopen bij Apple gaat het om drie procent. Hiermee kun je weer andere betalingen doen, ook aan vrienden. Bijvoorbeeld ook in iMessage.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.youtube.com/watch?v=HAZiE9NtRfs

De nieuwe Apple Card is er in digitale vorm, maar ook als een ‘echte’ card. Die ziet er minimalistisch Apple-achtig uit. Wat opvalt, is dat allerlei privacy-gevoelige informatie achterwege is gelaten. Denk aan een kaart en cvc-nummer, verloopdatum van de kaart en handtekening.