Terug naar Apple lanceert zijn eigen creditcard: Apple Card
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert zijn eigen creditcard: Apple Card

Door Laura Grootaarts25 maart 2019 18:502 min. leestijd1

Wij in Nederland hebben nog steeds geen Apple Pay, maar Apple is druk bezig om de mobiele betaaldienst te verbeteren. Vanavond heeft Apple als uitbreiding van Apple Pay zijn eigen creditcard aangekondigd, Apple Card. Deze creditcard is gebaseerd op Apple Pay en werkt in alle landen waar de dienst beschikbaar is. Apple beloofde overigens terloops dat Apple Pay dit jaar in veertig landen beschikbaar is – hopelijk ook in Nederland.

Apple Card: creditcard op je iPhone

Apple Card is helemaal geïntegreerd in de Wallet-app van iOS. Deze creditcard lijkt in veel opzichten op de moderne internetbanken van tegenwoordig, zoals bunq en N26. Alle betalingen met de creditcard worden met handige icoontjes weergegeven, daarnaast krijg je handige overzichten over je uitgave-patroon.

Daily Cash

Wanneer je betalingen uitvoert, kun je geld terugverdienen. Daily Cash, zo noemt Apple dit. Op de meeste van je aankopen ontvang je twee procent cash, op aankopen bij Apple gaat het om drie procent. Hiermee kun je weer andere betalingen doen, ook aan vrienden. Bijvoorbeeld ook in iMessage.

De nieuwe Apple Card is er in digitale vorm, maar ook als een ‘echte’ card. Die ziet er minimalistisch Apple-achtig uit. Wat opvalt, is dat allerlei privacy-gevoelige informatie achterwege is gelaten. Denk aan een kaart en cvc-nummer, verloopdatum van de kaart en handtekening.

iCreate 127
iCreate 127
26 slimme trucs als je een iPhone en Mac hebt
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Karel Huijgen
Lezer
Karel Huijgen

Bijna 1 april…