Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple wil in 2030 al CO2-neutraal zijn

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple CO2 neutraal


Lees verder na de advertentie

Apple heeft deze week aangekondigd binnen tien jaar volledig CO2-neutraal te willen zijn. In 2030 mag geen enkel Apple-product nog een ecologische voetafdruk hebben.

Apple CO2-neutraal in 2030

Apple zelf is op dit moment al CO2-neutraal; zo draaien al hun kantoren, de Apple Stores en de datacenters voor 100 procent op hernieuwbare energiebronnen. Toch valt er in dit opzicht nog wat winst te behalen. Zo zijn er voor de nabije toekomst plannen om ook de productietoeleveringsketen CO2-neutraal te maken. Bovendien is het de bedoeling dat de Apple-producten en verpakkingen circulair zijn: dat ze worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen of gerecyclede materialen.

Klimaatroutekaart met innovaties

Om deze behoorlijk ambitieuze doelstelling te behalen, wil Apple de uitstoot in 2030 met 75 procent hebben verminderd. Voor de overige 25 procent worden compensatieoplossingen ontwikkeld. Apple heeft hiervoor een klimaatroutekaart ontwikkeld met allerlei innovaties om de uitstoot te verlagen.

Zo is er een nieuwe recycle-robot met de naam Dave, die in staat is om in enkele seconden de Taptic Engine in iPhones uit elkaar te halen. Op deze manier kunnen staal, zeldzame-aardemagneten en wolfraam weer worden gebruikt in nieuwe Apple-producten. Dave is de volgende stap na de eerdere recycle-robots Liam en Daisy. Apple werkt samen met een universiteit om innovatieve recyclingtechnologieën voor elektronica te ontwikkelen. Ook is het bedrijf bezig met het eerste smeltproces voor aluminium zonder CO2-uitstoot.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een deel van de uitstoot gaat Apple compenseren door te investeren in bossen, drasland en grasland – dit zijn natuurlijke CO2-verwijderaars. Zo is er een project voor het herstellen van aangetaste savannes in Kenia en een mangrovebos in Colombia. In Scandinavië start Apple een enorm zonnepark.

Over alle innovaties en maatregelen van Apple is te lezen in het voortgangsrapport.

iPhone 12 met minder accessoires

Door alle plannen van Apple rondom het milieu, klinkt een hardnekkig gerucht over de iPhone 12 plotseling nóg geloofwaardiger. De iPhone 12 moet dit najaar verschijnen en zou voor het eerst zonder oplader worden geleverd. Ook de EarPods ontbreken. Veel consumenten gebruiken deze accessoires toch niet én het is beter voor het milieu.