Terug naar ‘iPhone 12 wordt niet duurder, maar mist wel iets belangrijks’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 wordt niet duurder, maar mist wel iets belangrijks’

Door Koen van Ekeren29 juni 2020 10:352 min. leestijd12

Dit jaar lanceert Apple voor het eerst een iPhone met 5G-ondersteuning. Hierdoor kan de iPhone profiteren van het snelle netwerk, maar het zorgt er ook voor dat de productiekosten de lucht in schieten. Apple wil voorkomen dat de iPhone 12 duurder wordt dan zijn voorganger en heeft een opmerkelijke manier bedacht om de kosten te verlagen.

iPhone 12 zonder oplader

iPhone 12 zonder oplader

De iPhone 12 (Pro) wordt namelijk geleverd zonder een oplader in de doos, zo meldt Apple-analst Ming-Chi Kuo. Ook de EarPods krijg je er niet meer gratis bij. Zijn uitspraken komen overeen met uitspraken van analisten van Barclays. Zij voorspelden vorige week ook al dat de iPhone 12 wordt geleverd zonder oplader en EarPods.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

In plaats daarvan komt Apple volgens Kuo met een nieuwe 20W-lader, die je er optioneel bij kunt kopen. Nu verkoopt Apple iPhone-opladers van 5W en 18W, maar daar zou het bedrijf aan het eind van dit jaar mee stoppen. De nieuwe 20W-lader is net als de 18W-versie gebaseerd op usb-c en ondersteunt snelladen.

Het ontbreken van de oplader en EarPods heeft twee redenen. De belangrijkste is de prijs. Door de 5G-modem gaan de productiekosten van de iPhone flink omhoog. Om de nieuwe iPhone 12-modellen te kunnen verkopen tegen een vergelijkbare prijs als de iPhone 11, zijn de oplader en EarPods er straks mogelijk niet bij inbegrepen. Daarnaast zou Apple dit willen doen vanwege de voordelen voor het milieu.

Een iPhone zonder oplader in de doos klinkt gek, maar er valt zeker iets voor te zeggen. De meeste mensen die een iPhone kopen, hebben nog wel ergens een iPhone-oplader rondslingeren. In dat geval is het alleen maar mooi als je de optie hebt om er geen bij te kopen – als de iPhone-prijs daardoor lager uitvalt. Bovendien is het beter voor het milieu.

Prijs

Koop je er straks toch een oplader en kabel bij, dan betaal je daar zo’n € 60 voor. Nu vraagt Apple € 25 voor een usb-c-naar-Lightning-kabel. De 18W-oplader kost € 35 – en dat zal bij de versie van 20 W niet minder zijn.

Wat zou jij vinden van deze beslissing van Apple? Laat het weten in de reacties.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

12
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Geen probleem, zolang de huidige oplader van mijn XR wordt ondersteund.

Jonas Cohen
Lezer
Jonas Cohen

ze stappen toch over naar usb c dus uiteindelijk moet u er toch een kopen

Paul
Lezer
Paul

Dan gebruik ik de oplader van mijn IPad Pro. Kortom: ik heb al opladers genoeg…

Dorus
Lezer
Dorus

Daar geloof ik niet zo in bij de iPhone. Denk dat ze nog even Lightning houden en dan naar draadloos opladen gaan. Een tussenstap naar usb c lijkt me dan overbodig. Bij de iPad gebruiken ze die om randapparatuur aan te sluiten, dat hoeft de iPhone toch niet.

Eric Oosterhuis
Lezer
Eric Oosterhuis

Ik vind dat geen goede beslissing de meeste mensen verkopen zijn “oude” iPhone weer door,je kan hem dus niet compleet verkopen.

Victor
Lezer
Victor

Typisch Apple, “milieu” het zal wel

Henk
Lezer
Henk

Dus we zijn opgelicht ! De oplader was dus nooit gratis , was gewoon bij de prijs ingedaan . Kan je zie hoe je belazerd word en dacht je dat het duurder was om de iPhone 12 te maken ? Laat me niet lachen zeg ! Gaat er gewoon om om meer geld uit je zak te trekken!

Potvis
Lezer
Potvis

Dacht je dat alle accessoires gratis waren! Bij elk product die accessoires meeleveren betaal je ervoor. als je dat verkoop praatje gelooft dat het “Gratis” is ben je wel erg beïnvloedbaar. En als je over geld stressed moet je niet apple producten gaan kopen want daar betaal je voor een merk niet voor kwaliteit / prijs / performance. Je kan een betere android telefoon kopen voor een stuk goedkoper die een stuk beter werkt. Apple producten, voornamelijk MacOS zijn hierintegen nodig voor bepaalde taken omdat sommige software alleen beschikbaar is bij apple. Dit is ook waarom veel bedrijven apple producten… Lees meer »

Marcel de Bruin
Lezer
Marcel de Bruin

Aan 1 kant klinkt het goed. Milieu vriendelijk is het zeker, en echte Apple fan’s hebben meerdere Apple producten in huis met ‘n oplader, maar voor 1e Apple kopers vind ik het heel raar overkomen.

Pieter
Lezer
Pieter

Prima, de meeste gaan hem toch draadloos opladen! Goede keus anders weer zo’n lader in de kast!

Thomas
Lezer
Thomas

Ook al laad je hem draadloos op het is nog steeds dom dat ze niks meeleveren. Draadloze opladers kosten ook geld toch? betaal je niet voor een product die moet werken? Als je een Iphone koopt die zonder oplader wordt geleverd kan je hem niet eens gebruiken zodra die leeg is (als je geen oplader koopt). Wat is dat voor bullshit. Hierbij dwingt apple je om extra accessoires te kopen en reken maar dat dat een stuk duurder wordt dan dat je normaal kwijt zou zijn. zon telefoontje kost hun geschat 200-300 om te maken dus ze verdienen er al… Lees meer »

Ria Brummer
Lezer
Ria Brummer

Goed idee. Iedereen heeft opladers genoeg en je kiest zelf welke oortjes je wilt hebben. Dus gebruik je dit alles niet