Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Toekomst Apple Card onzeker: komt hij ooit nog naar Nederland?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Card toekomst

Apple’s creditcard, de Apple Card, gaat een onzekere toekomst tegemoet. Apple en Goldman Sachs – de bank die de Apple Card verleent – scheiden hun wegen. Komt de kaart ooit nog naar Nederland?

Lees verder na de advertentie

Toekomst Apple Card op losse schroeven

Het is inmiddels al bijna vijf jaar geleden dat Apple zijn eigen creditcard, de Apple Card, lanceerde. Naast dat je er mee kan betalen, krijg je er ook cashback mee bij Apple en andere winkels, en hou je in de Wallet-app precies je aankopen bij. Erg handig, maar de kaart is nog steeds niet in Nederland beschikbaar. Sterker nog, hij is er nog steeds alleen in de VS.

Apple Card Nederland

Maar nu staat de toekomst van Apple’s creditcard zelfs daar op losse schroeven. Goldman Sachs, de bank die de kaart mogelijk maakt, stapt volgens The Wall Street Journal binnen de komende anderhalf jaar uit de deal met Apple. En vooralsnog is er geen opvolger voor de bank bekend. Wel gingen er eerder dit jaar geruchten over American Express, maar inmiddels is er al een tijdje radiostilte.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Card in Nederland

Mocht het Apple niet lukken om een nieuwe partner voor de Apple Card te vinden, dan is Apple’s enige optie om zelf een bank te worden – en die kans achtten we niet zo groot. In dat geval zou de creditcard dus al verdwijnen voordat hij ooit buiten de VS beschikbaar is geweest.

Apple Card iOS 12.4 bèta 3

Zo ver is het nu echter nog niet. De kans dat Apple wél een partner vindt, is vrij groot. En de hoop is dat deze partner een grotere internationale aanwezigheid heeft, die de kaart ook naar Europa brengt. Maar dat is een kwestie van afwachten. En als er meer nieuws is, lees je dat uiteraard in onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!