Terug naar Komt de Apple Card eindelijk naar Nederland?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt de Apple Card eindelijk naar Nederland?

Door Ward Edema3 juli 2023 11:542 min. leestijd1

De Apple Card bestaat al jaren, maar de creditcard is nog steeds niet beschikbaar buiten de VS – laat staan in Nederland. Dat zou echter eindelijk kunnen veranderen.

Apple Card Nederland

Apple Card: al vier jaar alleen in de VS

Het is inmiddels al vier jaar geleden: de introductie van de Apple Card. Deze titanium creditcard van Apple is perfect aangesloten op de Wallet-app op je iPhone, heeft geen extra kosten, en genereert cashback bij allerlei winkels. Het enige nadeel: hij is er alleen in de VS.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dit laatste is niet zo vreemd. De Apple Card is namelijk een samenwerking tussen Apple en de bank Goldman Sachs, die voornamelijk in de VS actief is. Maar dit gaat waarschijnlijk veranderen. Volgens The Wall Street Journal is niemand minder dan American Express geïnteresseerd in het overnemen van de Apple Card-deal. De deal zou betekenen dat American Express de exclusieve uitgever van Apple’s creditcard wordt.

Apple Card naar Nederland?

De deal zou een grote impuls kunnen zijn voor de internationale uitbreiding van de Apple Card. De kaarten van American Express worden al wereldwijd uitgegeven, dus de stap om ook de Apple Card naar het buitenland te brengen wordt zo een stuk kleiner. Dit in tegenstelling tot de situatie bij Goldman Sachs: de bank biedt geen creditcards aan buiten de VS, en moet dus bij nul beginnen qua regelgeving.

Apple Card iOS 12.4 bèta 3

Komt de Apple Card dankzij American Express naar het buitenland, dan staat de Europese markt waarschijnlijk hoog op Apple’s lijstje – en daarmee ook Nederland. Eerst moeten we echter afwachten of de deal tussen Apple en American Express er ook echt komt. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans
Lezer
Hans

Dan mag ik hopen dat ze niet de tarieven van Amex overnemen. Sowieso is dat een slecht geaccepteerde kaart, zeker in Europa.