Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt de Apple Card eindelijk naar Nederland?

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Card Nederland


Lees verder na de advertentie

De Apple Card bestaat al jaren, maar de creditcard is nog steeds niet beschikbaar buiten de VS – laat staan in Nederland. Dat zou echter eindelijk kunnen veranderen.

Apple Card: al vier jaar alleen in de VS

Het is inmiddels al vier jaar geleden: de introductie van de Apple Card. Deze titanium creditcard van Apple is perfect aangesloten op de Wallet-app op je iPhone, heeft geen extra kosten, en genereert cashback bij allerlei winkels. Het enige nadeel: hij is er alleen in de VS.

Dit laatste is niet zo vreemd. De Apple Card is namelijk een samenwerking tussen Apple en de bank Goldman Sachs, die voornamelijk in de VS actief is. Maar dit gaat waarschijnlijk veranderen. Volgens The Wall Street Journal is niemand minder dan American Express geïnteresseerd in het overnemen van de Apple Card-deal. De deal zou betekenen dat American Express de exclusieve uitgever van Apple’s creditcard wordt.

Apple Card naar Nederland?

De deal zou een grote impuls kunnen zijn voor de internationale uitbreiding van de Apple Card. De kaarten van American Express worden al wereldwijd uitgegeven, dus de stap om ook de Apple Card naar het buitenland te brengen wordt zo een stuk kleiner. Dit in tegenstelling tot de situatie bij Goldman Sachs: de bank biedt geen creditcards aan buiten de VS, en moet dus bij nul beginnen qua regelgeving.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple Card iOS 12.4 bèta 3

Komt de Apple Card dankzij American Express naar het buitenland, dan staat de Europese markt waarschijnlijk hoog op Apple’s lijstje – en daarmee ook Nederland. Eerst moeten we echter afwachten of de deal tussen Apple en American Express er ook echt komt. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors