Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Tóch een Apple Car? Gerucht wijst op Tesla-concurrent

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Car: een Tesla-concurent


Lees verder na de advertentie

Al jaren werkt Apple in het geheim aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto – of in ieder geval de technologie daarvoor. Op dit gebied bleef het lang stil, maar Apple lijkt zijn autonome plannen nog niet te hebben losgelaten. Volgens een nieuw gerucht wil de tech-gigant een chip voor zelfrijdende auto’s ontwikkelen.

Een Apple Car in 2024

In de afgelopen jaren is er veel geschreven over Project Titan, de naam van het geheime project voor Apple’s zelfrijdende auto. Hier heeft Apple altijd erg geheimzinnig over gedaan. We weten nog niet eens zeker of Apple een complete zelfrijdende auto wil bouwen, of dat het gewoon een platform biedt aan autofabrikanten.

Een nieuw gerucht – dat we overigens met een scheut zout moeten nemen – wijst nu op het eerste. Het wisselend betrouwbare DigiTimes meldt dat Apple werkt aan een Apple Car die vergelijkbaar is met Tesla. De auto zou Apple in 2024 of 2025 willen onthullen.

Chip voor zelfrijdende auto

Daarnaast meldt de Taiwanese website iets wat plausibeler klinkt. Apple zou werken aan zelfrijdende chiptechnologie. Die chip moet worden gemaakt in samenwerking met een vertrouwde leverancier: de Taiwanese fabrikant TSMC. Het bedrijf produceert al bijna alle processors voor de iPhone, Mac en Apple Watch, waaronder de nieuwste A14- en M1-chips.


kooptip

De chips voor zelfrijdende auto’s zouden worden geproduceerd in de Verenigde Staten, in fabrieken die Apple nog wil opzetten. Waarschijnlijk om importheffingen op auto’s te vermijden.

Apple Car lijkt op Tesla?

Eerder gingen er al geruchten dat Tesla met TSMC werkt aan zijn nieuwe HW 4.0-chip. We verwachten dat DigiTimes daarom de vergelijking trekt met Tesla. Niet het ontwerp zou dus lijken op de modellen van de populaire autofabrikant, maar de zelfrijdende chiptechnologie.

DigiTimes is overigens niet de enige bron die een Apple Car voorspelt. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo schreef in 2018 dat Apple tussen 2023 en 2025 een autonoom voertuig zal introduceren. Hoe gaaf zou dat zijn? We blijven hopen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: DigiTimes