Terug naar Deal voor de productie van de Apple Car is ‘nabij’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deal voor de productie van de Apple Car is ‘nabij’

Door Sven Lamers13 april 2021 15:462 min. leestijd0

Met welke partner gaat Apple de Apple Car produceren? Er zijn al een heleboel namen voorbijgekomen, van BMW tot Hyundai, maar volgens een rapport The Korea Times is er nu eindelijk een concrete deal in zicht. En Apple heeft twee bedrijven gekozen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Apple Car concept

Deal voor de productie van de Apple Car

Apple wil naar verluidt een bedrijfsrelatie aangaan met elektronica-concern LG en autobouwer Magna. Die twee bedrijven hebben op dit moment al een jointventure op gebied van elektrische auto’s onder de naam ‘LG Magna e-Powertrain’. Volgens de contracten moeten de eerste auto’s van Apple daar geproduceerd worden. Dat zal naar verwachting ergens in 2025 het geval zijn. Eerder noemde Bloomberg al Magna als naam van een mogelijke partner voor Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

LG en Magna lijken op Foxconn

Wat ons betreft klinken LG en Magna als twee zeer aannemelijke partners voor Apple op gebied van auto’s. Eerder was er sprake van Hyundai als mogelijke partner, maar dat merk heeft volgens ons een veel te grote eigen identiteit. Apple wil echter dat zijn auto als een echt Apple-product wordt ervaren, een niet als een co-productie met een ander merk. Dat is immers hetzelfde bij de iPhone, of wist je dat die eigenlijk door Foxconn wordt gebouwd?

Op de automarkt heeft LG slechts het imago van toeleverancier voor accu’s en andere technische onderdelen. Autokenners kennen Magna als een ervaren autobouwer voor verschillende merken, die echter altijd op de achtergrond blijft. In die zin lijken die twee bedrijven dus enorm op het Chinese Foxconn, dat ook heel veel expertise heeft, maar weinig eigen identiteit.

Wat wordt de rolverdeling?

We hebben ook al een idee wat de rolverdeling in een Apple/LG/Magna-samenwerking zou worden. LG levert uiteraard een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische auto, te weten de accu. Mogelijk zijn ook onderdelen zoals displays en LiDAR-afstandsmeters. Apple ontwerpt het design en de aandrijflijn van de elektrische auto, evenals de complete gebruikerservaring en autonome systemen. Magna is tenslotte de uitvoerende partij die alles netjes in elkaar zet.

Bron: The Korea Times

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar