Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Alle iPhone 13-modellen krijgen LiDAR-scanner’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 camera


Lees verder na de advertentie

Waarschijnlijk krijgen alle iPhone 13-modellen een LiDAR-scanner. Deze scanner is nu alleen te vinden op de iPhone 12 Pro en de Pro Max. Het bericht is afkomstig van het Taiwanese DigiTimes.

iPhone 13 met LiDAR-scanner

De LiDAR (Light Detection and Ranging)-scanner werd vorig jaar maart geïntroduceerd op de iPad Pro 2020, en heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de iPhone 12 Pro (Max). Het is een kleine sensor die gebruikmaakt van 3D-detectie: daarmee brengt hij de omgeving in kaart. De sensor kan nauwkeurig afstanden inschatten. Dit maakt de iPhone geschikt voor geavanceerde augmented reality-apps. En je kunt er zelfs iemands lengte mee meten.

Het gebeurt wel vaker dat Apple geavanceerde functies introduceert op de luxere modellen, en die dan later naar de andere modellen brengt. Een goed voorbeeld daarvan is het oled-scherm. Zo had de iPhone 11 een lcd-scherm en de iPhone 11 Pro (Max) een oled-scherm. Sinds de iPhone 12 hebben alle iPhone-modellen een oled-scherm.

Apple’s plannen in 2021

Apple lijkt meer van plan te zijn met de LiDAR-scanner. Zo verschijnt dit jaar mogelijk de Apple Glass, Apple’s eerste augmented reality-bril. En die zou eveneens een geïntegreerde LiDAR-scanner hebben. Volgens de meest optimistische geruchten verschijnt deze bril dit voorjaar al. Op de nieuwe iPhone 13 moet je wat langer wachten: die verwachten we als vanouds in september. In 2020 waren er vertragingen vanwege de pandemie, maar dit jaar zou alles weer volgens schema moeten verlopen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook dit keer verschijnen er waarschijnlijk vier nieuwe iPhones: de iPhone 13, de iPhone 13 mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Maar het jaar is nog jong en er kan veel gebeuren. Zelfs over de naam hebben we nog niet echt zekerheid. Zo is het mogelijk dat Apple het ongeluksgetal 13 vermijdt – de iPhone 9 is ook nooit verschenen omdat 9 een ongeluksgetal is in delen van Azië.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!