Terug naar Is Apple met Hyundai in gesprek over de Apple Car?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is Apple met Hyundai in gesprek over de Apple Car?

Door Laura Grootaarts8 januari 2021 11:042 min. leestijd0

Apple is voor de productie van de Apple Car in gesprek met Hyundai. Dat heeft de Koreaanse autofabrikant bevestigd tegenover CNBC. Later werd de verklaring weer enigszins aangepast.

Apple Car: een Tesla-concurent

Gesprekken over productie Apple Car

Apple wil voor de productie van de Apple Car en het ontwikkelen van de revolutionaire accu samenwerken met een autofabrikant. Dit vanwege de enorme kosten van de technologie en de benodigde productiefaciliteiten. De Korea Economic Daily schreef dat Apple met Hyundai in gesprek is over de productie van Apple’s zelfrijdende auto. Dat Apple naar partners zocht was al duidelijk, maar nog niet eerder werden er namen genoemd.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Hyundai bevestigde de berichten, maar gaf daarbij meteen ook aan dat zij niet de enige gesprekspartner zijn: ‘We begrijpen dat Apple in gesprek is met diverse automakers, waaronder Hyundai Motor. De onderhandelingen verkeren in een zeer vroeg stadium, er is nog niets beslist.’

Later werd de verklaring weer enigszins aangepast, dit keer tegenover Bloomberg: ‘We ontvangen van diverse bedrijven verzoeken voor een potentiële samenwerking op het gebied van zelfrijdende voertuigen. Er zijn nog geen beslissingen gemaakt, want de onderhandelingen verkeren in een vroeg stadium.’ Apple heeft nog niet gereageerd op de berichten.

Het duurt nog jaren

Een nieuw rapport van Bloomberg doet nog een duit in het zakje: ‘De tech-gigant uit Cupertino, Californië, heeft een klein team van hardware-ingenieurs dat werkt aan aandrijfsystemen, het interieur van de auto en het ontwerp van de carrosserie. Met als doel om een auto te bouwen. Dat is ambitieuzer dan de voorgaande jaren, toen lag de focus vooral op de software.’

Vanwege de pandemie werkt het team thuis, en dat heeft voor de nodige vertraging gezorgd. De productiefase zou nog niet in beeld zijn. Het ziet ernaar uit dat het nog vijf tot zeven jaar duurt voordat de Apple Car verschijnt, maar de tijdlijn kan ook zeker nog veranderen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

 

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar