Terug naar Apple Car wordt heel anders dan je tot nu toe dacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Car wordt heel anders dan je tot nu toe dacht

Door Laura Grootaarts22 februari 2019 14:562 min. leestijd0

Al jaren zijn er geruchten over de Apple Car: Apple zou in het geheim bezig zijn met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Nu beweert het Duitse Manager Magazin dat Apple’s elektrische voertuig niet een auto, maar een minibusje betreft.

Apple Carplay

Project Titan: Apple Car

Geruchten rondom Project Titan – zoals Apple’s inspanningen rondom de Apple Car genoemd worden – zijn er al sinds 2014. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple een compleet nieuwe auto zou gaan ontwerpen, waarbij Apple’s ingenieurs zelfs letterlijk het wiel opnieuw wilden uitvinden.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Het zelf bouwen van een eigen auto leek toch iets te hoog gegrepen en het accent verschoof steeds meer naar het ontwikkelen van software voor autonome voertuigen. Andere fabrikanten zouden die dan in hun auto’s kunnen verwerken. Apple is druk bezig met het testen van die software: dat weten we onder meer omdat er vorig jaar een ongeluk plaatsvond waarbij een zelfrijdende auto van Apple betrokken was en omdat Apple tientallen vergunningen heeft voor tests met autonome voertuigen.

Ondertussen werden er kopstukken van allerlei automerken ingelijfd door Apple, maar later werden er juist weer honderden Project Titan-medewerkers ontslagen. En nu is er dus een nieuwe aflevering in de soap: het blijft toch niet bij software.

Apple minibusje

Volgens Manager Magazin is Apple nog steeds bezig met een eigen voertuig; het wordt echter geen auto maar een bestelwagen. Techneuten van Apple zouden exemplaren ontworpen hebben met zwarte en zilveren verf, in het typisch industriële design dat we ook al van de iPhone kennen. Apple onderzoekt zijn eigen batterijen, elektromotoren, speciale stoelen en componenten voor het interieur. We zouden zeggen: neem het met een korrel zout want het is een wel heel verrassende wending.

Wordt het een compleet eigen voertuig of slechts software? Het een hoeft het ander op zich niet uit te sluiten. Het zou kunnen dat Apple voor de buitenwereld bezig is met software voor bestaande automerken, en dat ze voor zichzelf bezig zijn met de voertuigen. Die zouden dan in eerste instantie bedoeld kunnen zijn om Apple-personeel op de enorme terreinen van Apple te vervoeren. Een busje is in dat opzicht ook logischer dan een auto, gezien het aantal zitplaatsen. Hoe dan ook: Project Titan staat op dit moment zeker niet stil.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar