Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Voor het eerst een ongeluk met een zelfrijdende auto van Apple

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Lexus RX 450h


Lees verder na de advertentie

Het is misschien wel het slechtst bewaarde geheim van Apple: het bedrijf werkt al jaren aan een zelfrijdende auto. Een van die auto’s is onlangs betrokken geraakt bij een ongeluk op de openbare weg.

Ongeluk zelfrijdende auto Apple

Een testauto van Apple (een Lexus RX 450h) kwam op 24 augustus om drie uur ’s middags in botsing met een Nissan Leaf. Het ongeluk gebeurde toen de Lexus probeerde in te voegen. Er werd niet hard gereden: het voertuig van Apple reed stapvoets, de Leaf reef ongeveer 24 kilometer per uur. Er vielen geen gewonden, wel was er wat materiële schade aan beide voertuigen. Het ongeluk vond plaats in het Amerikaanse Sunnyvale, in de buurt van Apple’s hoofdkantoor in Cupertino. De details zijn te lezen in dit schadeformulier.

Steeds meer ongelukken

Bedrijven die testen met zelfrijdende auto’s op de openbare weg, zijn verplicht om bij ongelukken een melding te doen bij het Department of Motor Vehicles (DMV), aldus TechCrunch. In 2014 werd er in Californië slechts één keer zo’n incident gemeld. Dit jaar zijn er tot nu tal al veertig ongelukken met zelfrijdende auto’s geregistreerd. Het is voor het eerst dat Apple een ongeluk met een zelfrijdende auto heeft moeten melden.

Eerder dit jaar was er voor het eerst een dodelijke aanrijding met een zelfrijdende auto: een voertuig van taxibedrijf Uber botste toen op een overstekende vrouw. Het ongeluk gebeurde in maart in de Amerikaanse staat Arizona.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt