Terug naar Voor het eerst een ongeluk met een zelfrijdende auto van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Voor het eerst een ongeluk met een zelfrijdende auto van Apple

Door Laura Grootaarts3 september 2018 10:412 min. leestijd1

Het is misschien wel het slechtst bewaarde geheim van Apple: het bedrijf werkt al jaren aan een zelfrijdende auto. Een van die auto’s is onlangs betrokken geraakt bij een ongeluk op de openbare weg.

Ongeluk zelfrijdende auto Apple

Een testauto van Apple (een Lexus RX 450h) kwam op 24 augustus om drie uur ’s middags in botsing met een Nissan Leaf. Het ongeluk gebeurde toen de Lexus probeerde in te voegen. Er werd niet hard gereden: het voertuig van Apple reed stapvoets, de Leaf reef ongeveer 24 kilometer per uur. Er vielen geen gewonden, wel was er wat materiële schade aan beide voertuigen. Het ongeluk vond plaats in het Amerikaanse Sunnyvale, in de buurt van Apple’s hoofdkantoor in Cupertino. De details zijn te lezen in dit schadeformulier.

Steeds meer ongelukken

Bedrijven die testen met zelfrijdende auto’s op de openbare weg, zijn verplicht om bij ongelukken een melding te doen bij het Department of Motor Vehicles (DMV), aldus TechCrunch. In 2014 werd er in Californië slechts één keer zo’n incident gemeld. Dit jaar zijn er tot nu tal al veertig ongelukken met zelfrijdende auto’s geregistreerd. Het is voor het eerst dat Apple een ongeluk met een zelfrijdende auto heeft moeten melden.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Eerder dit jaar was er voor het eerst een dodelijke aanrijding met een zelfrijdende auto: een voertuig van taxibedrijf Uber botste toen op een overstekende vrouw. Het ongeluk gebeurde in maart in de Amerikaanse staat Arizona.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jo
Lezer
Jo

Volgens het aanrijdingsformulier werd de Apple wagen aangereden langs achteren terwijl hij aan het wachten was om in te voegen. Lijkt me dus geen fout van de zelfrijdende wagen. Beide wagens reden in hetzelfde vak. Allen reed de Apple wagen stapvoets en de Nissan wat sneller. Banaal ongeval dus.