Terug naar Apple zet zelfrijdende auto in de hoogste versnelling
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple zet zelfrijdende auto in de hoogste versnelling

Door Koen van Ekeren21 maart 2018 12:202 min. leestijd0

Apple laat nagenoeg niets los als het om zelfrijdende auto’s gaat, maar op de achtergrond zet het bedrijf vol in op zelfrijdende technologie. De Financial Times meldt dat Apple inmiddels 45 vergunningen heeft om autonome voertuigen te testen in Californië. Daarmee heeft het bedrijf er meer dan Tesla en Uber.

Zelfrijdende auto Apple

Zelfrijdende auto Apple

Een paar maanden geleden lag het aantal vergunningen van Apple’s autonome testvloot nog op 27. Nu heeft het bedrijf er 45 en dat zijn er meer dan Tesla (39) en Uber (29), twee giganten in de zelfrijdende auto-industrie. Alleen General Motors heeft in Californië een groter wagenpark van autonome auto’s staan: zij hebben daar 110 testvoertuigen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naar verluidt werken enkele honderden medewerkers van Apple aan het geheime project van Apple, genaamd Project Titan. Hierbij lijkt Apple zich volledig te richten op zelfrijdende software; een Apple Car hoeven we dus niet te verwachten. ‘We focussen ons op autonome systemen’, zo bevestigde Tim Cook in augustus 2017 tegenover investeerders. ‘We hebben een groot project opgestart, waarin we veel investeren’.

Verder is er weinig bekend over Apple’s geheime project, al weten we wel dat Apple de software test in Lexus RX450h SUV’s. Zij zijn uitgerust een grote hoeveelheid camera’s en LIDAR- en radarsensoren.

Apple Car

Concurrentie

Apple heeft overigens nog veel werk te verzetten als het wil concurreren met giganten in de zelfrijdende auto-industrie. Waymo, een zusterbedrijf van Google, heeft in de staat Arizona zels al een vergunning gekregen om een chauffeurloze taxidienst op te zetten. Tesla verkoopt al voertuigen met semi-autonome systemen, terwijl General Motors al vanaf 2019 ritten in zelfrijdende auto’s wil aanbieden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar