Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple zet zelfrijdende auto in de hoogste versnelling

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Car: een Tesla-concurent


Lees verder na de advertentie

Apple laat nagenoeg niets los als het om zelfrijdende auto’s gaat, maar op de achtergrond zet het bedrijf vol in op zelfrijdende technologie. De Financial Times meldt dat Apple inmiddels 45 vergunningen heeft om autonome voertuigen te testen in Californië. Daarmee heeft het bedrijf er meer dan Tesla en Uber.

Zelfrijdende auto Apple

Een paar maanden geleden lag het aantal vergunningen van Apple’s autonome testvloot nog op 27. Nu heeft het bedrijf er 45 en dat zijn er meer dan Tesla (39) en Uber (29), twee giganten in de zelfrijdende auto-industrie. Alleen General Motors heeft in Californië een groter wagenpark van autonome auto’s staan: zij hebben daar 110 testvoertuigen.

Naar verluidt werken enkele honderden medewerkers van Apple aan het geheime project van Apple, genaamd Project Titan. Hierbij lijkt Apple zich volledig te richten op zelfrijdende software; een Apple Car hoeven we dus niet te verwachten. ‘We focussen ons op autonome systemen’, zo bevestigde Tim Cook in augustus 2017 tegenover investeerders. ‘We hebben een groot project opgestart, waarin we veel investeren’.

Verder is er weinig bekend over Apple’s geheime project, al weten we wel dat Apple de software test in Lexus RX450h SUV’s. Zij zijn uitgerust een grote hoeveelheid camera’s en LIDAR- en radarsensoren.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Car

Concurrentie

Apple heeft overigens nog veel werk te verzetten als het wil concurreren met giganten in de zelfrijdende auto-industrie. Waymo, een zusterbedrijf van Google, heeft in de staat Arizona zels al een vergunning gekregen om een chauffeurloze taxidienst op te zetten. Tesla verkoopt al voertuigen met semi-autonome systemen, terwijl General Motors al vanaf 2019 ritten in zelfrijdende auto’s wil aanbieden.