Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple en Hyundai tóch niet in gesprek over Apple Car

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Hyundai


Lees verder na de advertentie

Het leek al in beton gegoten. De Apple Car zou gebouwd worden op een nieuw platform van Hyundai voor elektrische voertuigen: de E-GMP. En de productie van de Apple Car zou Kia (een dochterbedrijf van Hyundai) op zich nemen. Nu is er een verrassende wending: Hyundai en Kia stellen niet langer met Apple in gesprek te zijn.

Apple Car en Hyundai

Tegenover Bloomberg laat Hyundai weten niet met Apple in gesprek te zijn over de ontwikkeling van een autonoom voertuig. Wel bevestigt Hyundai met meerdere bedrijven te hebben gesproken over de ontwikkeling van autonome elektrische auto’s. Daarin is nog geen besluit genomen.

Vorige maand bevestigde Hyundai nog in conclaaf te zijn met Apple, dus de gesprekken zijn er wel geweest. Een paar uur na deze uitspraken trok de autofabrikant de verklaring alweer in. Hyundai stelde dat het alleen ‘verzoeken had ontvangen voor een mogelijke samenwerking met betrekking tot de ontwikkeling van autonome elektrische voertuigen.’

Overstuur

Die openheid stelde Apple niet op prijs. De Amerikaanse tech-gigant staat bekend om zijn cultuur van geheimhouding en laat nooit iets los over nog niet officieel aangekondigde Apple-producten. Vrijdag schreef Bloomberg nog dat de verklaring van Hyundai en de daaropvolgende geruchten ‘Apple overstuur maken’. Mogelijk is het een aanleiding geweest om de gesprekken stil te leggen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook Apple heeft zijn wensen met meerdere autofabrikanten besproken, weet Bloomberg. De plannen over de ontwikkeling van een autonome auto hoeven dus niet op losse schroeven te staan. Het is alleen nog de vraag of Apple en Hyundai nog tot een samenwerking komen.

Eerder meldde het Japanse Nikei dat Apple in gesprek is met liefst zes autofabrikanten. Welke dat zijn, is niet bekend. Inmiddels gaan er alweer ruim vijf jaar geruchten over de Apple Car. Volgens de laatste geruchten gaat het om een elektrische auto die is ontworpen om zonder bestuurder te rijden.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg