Terug naar ‘Apple Car haalt 260 km/h en heeft Porsche-looks’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Car haalt 260 km/h en heeft Porsche-looks’

Door Koen van Ekeren3 februari 2021 09:563 min. leestijd0

De befaamde Apple-analist Ming-Chi Kuo onderstreept het maar weer eens: er wordt gewerkt aan een Apple Car. Interessant is dat de analist nu ook informatie heeft over de specificaties van de Apple Car, die volgens hem op een indrukwekkend platform van Hyundai wordt gebouwd .

Specificaties Apple Car

Eerder gingen er al geruchten dat Hyundai de belangrijkste partner wordt bij de bouw van Apple’s elektrische auto. Nu weet Kuo meer: de Apple Car is gebaseerd op een nieuw platform van Hyundai voor elektrische voertuigen: de E-GMP.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De specs van de E-GMP – aangekondigd in december – mogen er zijn. Interessant is de actieradius van meer dan 500 kilometer bij een volledige lading. Bovendien kan de accu via snelladen binnen 18 minuten tot 80% opladen.

De snelheid is ook niet mis. In minder dan 3,5 seconden bereikt een high-performance model van de E-GMP een snelheid van 100 kilometer per uur, met een topsnelheid van 260 km/h. Andere kenmerken zijn een vijfarmige achtervering en een geïntegreerde aandrijfas.

Of de Apple Car deze cijfers ook haalt, hangt natuurlijk nog wel af van het chassis. Waar die precies aan moet voldoen, heeft Hyundai niet bekendgemaakt. Mogelijk zijn ze alleen haalbaar bij een zeer gestroomdlijnde en lichte auto.

‘Zeer high-end’

Begin maar alvast met sparen, want Apple zal het voertuig op de markt brengen als een ‘zeer hoogwaardig model’, dat meer high-end is dan een standaard elektrisch voertuig, zegt Kuo.

Mogelijk betekent dit dat de Apple Car zich ongeveer in een vergelijkbare prijscategorie bevindt als de Tesla. Maar kijken we naar het E-GMP-platform en het arsenaal aan auto-experts dat Apple heeft samengesteld, dan kan de Apple Car zomaar hogere ogen gooien.

Tijd om te sparen is er. Kuo voorspelt dat het nog jaren duurt om de Apple Car klaar te stomen. Op z’n vroegst komt de elektrische auto er in 2025, maar om dit de halen, moet Apple werken met een ongelooflijk strakke planning. De analist sluit dan ook niet uit dat de Apple Car release langer op zich laat wachten.

Apple Car: chassis zoals Porsche?

Apple Car als Porsche?

Apple heeft aandacht voor design en dat zal bij de ontwikkeling van de Apple Car niet anders zijn. Gisteren werd bekend dat het bedrijf eind vorig jaar Manfred Harrer inhuurde, een Porsche-manager met expertise in chassis-ontwerp.

Harrer heeft meer dan tien jaar ervaring bij Porsche en is sinds 2017 hoofd chassisontwikkeling. Het is een belangrijke aanwijzing dat Apple het chassis zelf zal ontwerpen.

Volgens Kuo maakt Apple deels gebruik van bestaande hardware van autofabrikanten, zoals dus het platform van Hyundai. Wat Apple zelf ontwikkelt, zijn ‘zelfrijdende hardware en software, halfgeleiders, batterijgerelateerde technieken, het chassis, interieurontwerp, een innovatieve gebruikerservaring en een integratie met het bestaande Apple-ecosysteem’.

Fabrieken van Kia

Het blijft nieuws regenen over de Apple Car, want het Koraanse DongA meldt vandaag dat Apple 3,6 miljard dollar wil investeren in Kia Motors, voor een samenwerking bij de productie van de Apple Car.

Kia is een dochteronderneming van Hyundai en het eerder besproken E-GMP-platform is ook ontwikkeld voor Kia. Eerder gingen er al geruchten dat het Zuid-Koreaanse automerk de productie van de Apple Car op zich zal nemen. Dit zal gebeuren in fabrieken in het Amerikaanse Georgia. 

Op 17 februari hoopt Apple al een deal met Kia te kunnen sluiten, met als doel de Apple Car in 2024 te lanceren, meldt DongA. Apple en Kia zouden streven naar een productie van 100.000 Apple Cars per jaar.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar