Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

‘Apple komt met VR-headset van ruim 1000 dollar’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple AR headset


Lees verder na de advertentie

Alles wijst erop dat een Apple Glass in de maak is, maar nog daarvoor komt Apple met een imposante VR-headset. Dit meldt Bloomberg. Het gaat om een VR-apparaat dat zeer high-end is. En dat is ook af te lezen aan de prijs …

VR-apparaat Apple

Terwijl de Apple Glass de focus legt op augmented reality, draait de Apple-headset om virtual reality. Die dompelt je onder in een volledig gesimuleerde wereld, bedoeld voor gamen, video bekijken en communiceren.

Augmented reality-toepassingen (AR) zijn er ook, maar veel beperkter. Bij AR wordt – anders dan bij VR – informatie als een extra laag over de werkelijke wereld heen gelegd. Apple zou van plan zijn om de headset in 2022 te lanceren.

Maar terwijl de Apple Glass een grote hit moet worden, is de VR-headset een nicheproduct. Bloomberg schrijft op basis van bronnen dat het apparaat veel duurder wordt dan rivaliserende VR-headsets, waarbij de prijs al kan oplopen tot 1000 dollar.


kooptip

Opmerkelijk is dat de headset een chip zou hebben die nog krachtiger is dan de M1 Apple Silicon-processor, die de nieuwste MacBook Pro, MacBook Air en Mac mini heeft. Ook zou het beeldscherm een veel hogere resolutie hebben dan bestaande VR-producten. Het apparaat heeft verder een ingebouwde ventilator en werkt op batterijen.

Apple Glass

Eerder voorspelde de betrouwbare Ming-Chi Kuo dat 2021 mogelijk het jaar wordt van de Apple Glass. Een VR-headset zou pas later volgen.

Het lijkt helaas onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. Apple wil de headset zoals gezegd in 2022 lanceren. De AR-bril bevindt zich nog veel vroeger in het ontwerpproces, schrijft Bloomberg. Na de lancering van de Apple-headset zou de release van de AR-bril nog minstens een jaar duren. Apple mikt dan ook op een release in 2023.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg