Terug naar ‘Apple komt met VR-headset van ruim 1000 dollar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt met VR-headset van ruim 1000 dollar’

Door Koen van Ekeren22 januari 2021 09:422 min. leestijd0

Alles wijst erop dat een Apple Glass in de maak is, maar nog daarvoor komt Apple met een imposante VR-headset. Dit meldt Bloomberg. Het gaat om een VR-apparaat dat zeer high-end is. En dat is ook af te lezen aan de prijs …

Apple AR headset

VR-apparaat Apple

Terwijl de Apple Glass de focus legt op augmented reality, draait de Apple-headset om virtual reality. Die dompelt je onder in een volledig gesimuleerde wereld, bedoeld voor gamen, video bekijken en communiceren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Augmented reality-toepassingen (AR) zijn er ook, maar veel beperkter. Bij AR wordt – anders dan bij VR – informatie als een extra laag over de werkelijke wereld heen gelegd. Apple zou van plan zijn om de headset in 2022 te lanceren.

Maar terwijl de Apple Glass een grote hit moet worden, is de VR-headset een nicheproduct. Bloomberg schrijft op basis van bronnen dat het apparaat veel duurder wordt dan rivaliserende VR-headsets, waarbij de prijs al kan oplopen tot 1000 dollar.

Opmerkelijk is dat de headset een chip zou hebben die nog krachtiger is dan de M1 Apple Silicon-processor, die de nieuwste MacBook Pro, MacBook Air en Mac mini heeft. Ook zou het beeldscherm een veel hogere resolutie hebben dan bestaande VR-producten. Het apparaat heeft verder een ingebouwde ventilator en werkt op batterijen.

Apple Glass

Eerder voorspelde de betrouwbare Ming-Chi Kuo dat 2021 mogelijk het jaar wordt van de Apple Glass. Een VR-headset zou pas later volgen.

Het lijkt helaas onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. Apple wil de headset zoals gezegd in 2022 lanceren. De AR-bril bevindt zich nog veel vroeger in het ontwerpproces, schrijft Bloomberg. Na de lancering van de Apple-headset zou de release van de AR-bril nog minstens een jaar duren. Apple mikt dan ook op een release in 2023.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Bloomberg

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar