Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple lanceert in 2021 mogelijk zijn eerste AR-bril

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Glass bril 2021


Lees verder na de advertentie

Voor Apple kan dit zomaar het jaar worden van de AR-bril. Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo wil het bedrijf in 2021 zijn eerste augmented reality-apparaat uitbrengen. Grote kans dat dit de Apple Glass is, waarover vorig jaar al zoveel geruchten gingen.

Apple-bril in 2021

Vorig jaar meldde Jon Prosser al dat 2021 het jaar wordt van Apple’s eerste AR-bril. Die zou Apple al in het voorjaar presenteren, waarna het apparaat eind 2021 of begin 2022 te koop is. Het waren voorspellingen waar andere Apple-insiders nogal vraagtekens bij plaatsten.

Nu worden die geruchten ineens heel wat aannemelijker. Kuo meldt dat Apple van plan is om in 2021 een augmented reality-apparaat uit te brengen. Specifieker wordt het Apple-orakel niet. Waarschijnlijk gaat het om een AR-bril, maar er zijn ook geruchten geweest dat Apple werkt aan een AR-headset.

Wat kan de Apple Glass?

Met meer details komt Kuo dus niet, maar Prosser gaf eerder wel al concrete informatie over de AR-bril, die volgens hem de Apple Glass wordt genoemd. De bril zou worden gebruikt voor augmented reality, die een virtuele laag over de werkelijkheid heen legt.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Voor het rekenwerk is de AR-bril – net als bij de Apple Watch – volledig afhankelijk van de iPhone. Vanwege privacy ontbreekt een camera. Wel is er een LiDAR-scanner geïntegreerd, waarmee de Apple Glass diepte ziet. Verder zou hij eruitzien als een normale bril en moet hij ongeveer 499 dollar kosten.

Meer voorspellingen

Het augmented reality-apparaat wordt niet het enige compleet nieuwe Apple-product van 2021. Dit moet ook (eindelijk) het jaar worden waarin de AirTag wordt uitgebracht. Dit is een bluetooth-tracker die je helpt om via de Zoek mijn-app persoonlijke bezittingen op te sporen, zoals je sleutelbos of portemonnee.

Verder bevestigt Kuo wat eerdere geruchten. Dit jaar komen er nieuwe AirPods, nieuwe Apple Silicon Macs en verschijnen de eerste Apple-apparaten met mini-led. Waarschijnlijk is de iPad Pro het eerste product dat een scherm van mini-led krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!