Terug naar Apple lanceert in 2021 mogelijk zijn eerste AR-bril
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert in 2021 mogelijk zijn eerste AR-bril

Door Koen van Ekeren5 januari 2021 10:412 min. leestijd0

Voor Apple kan dit zomaar het jaar worden van de AR-bril. Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo wil het bedrijf in 2021 zijn eerste augmented reality-apparaat uitbrengen. Grote kans dat dit de Apple Glass is, waarover vorig jaar al zoveel geruchten gingen.

Apple Glasses 2021

Apple-bril in 2021

Vorig jaar meldde Jon Prosser al dat 2021 het jaar wordt van Apple’s eerste AR-bril. Die zou Apple al in het voorjaar presenteren, waarna het apparaat eind 2021 of begin 2022 te koop is. Het waren voorspellingen waar andere Apple-insiders nogal vraagtekens bij plaatsten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu worden die geruchten ineens heel wat aannemelijker. Kuo meldt dat Apple van plan is om in 2021 een augmented reality-apparaat uit te brengen. Specifieker wordt het Apple-orakel niet. Waarschijnlijk gaat het om een AR-bril, maar er zijn ook geruchten geweest dat Apple werkt aan een AR-headset.

Wat kan de Apple Glass?

Met meer details komt Kuo dus niet, maar Prosser gaf eerder wel al concrete informatie over de AR-bril, die volgens hem de Apple Glass wordt genoemd. De bril zou worden gebruikt voor augmented reality, die een virtuele laag over de werkelijkheid heen legt.

Voor het rekenwerk is de AR-bril – net als bij de Apple Watch – volledig afhankelijk van de iPhone. Vanwege privacy ontbreekt een camera. Wel is er een LiDAR-scanner geïntegreerd, waarmee de Apple Glass diepte ziet. Verder zou hij eruitzien als een normale bril en moet hij ongeveer 499 dollar kosten.

Meer voorspellingen

Het augmented reality-apparaat wordt niet het enige compleet nieuwe Apple-product van 2021. Dit moet ook (eindelijk) het jaar worden waarin de AirTag wordt uitgebracht. Dit is een bluetooth-tracker die je helpt om via de Zoek mijn-app persoonlijke bezittingen op te sporen, zoals je sleutelbos of portemonnee.

Verder bevestigt Kuo wat eerdere geruchten. Dit jaar komen er nieuwe AirPods, nieuwe Apple Silicon Macs en verschijnen de eerste Apple-apparaten met mini-led. Waarschijnlijk is de iPad Pro het eerste product dat een scherm van mini-led krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar