Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple AirTag: koffer in de gaten houden op het vliegveld

Auteur: Laura Grootaarts
7 reacties
Apple AirTag koffer


Lees verder na de advertentie

Het is altijd spannend als je op vakantie gaat: is mijn bagage wel waar die zijn moet? Met de zomervakantie in aantocht wordt het extra chaotisch. Op Schiphol stapelen alle koffers zich dan letterlijk op, en ook op andere luchthavens wordt het druk. Kortom, de kans is groter dat er iets met je bagage gebeurt. Wil je in de gaten houden waar je spullen zich bevinden? En ze terugvinden als je ze écht kwijt bent? Stop dan een Apple AirTag in je koffer of rugzak!

Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken

Als je binnenkort op reis gaat en je je zorgen maakt over je bagage, is de aanschaf van een Apple AirTag geen overbodige luxe. Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit meer kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.

Zo helpen de AirTags je zoeken

De AirTags maken (ongemerkt) contact met alle Apple-apparaten in de buurt. Al die apparaten samen worden het ‘Zoek mijn-netwerk’ genoemd. Op basis daarvan worden de AirTags gelokaliseerd. Misschien denk je: dan moet er maar nét een ander Apple-apparaat in de buurt zijn. Maar geloof ons, dat is er altijd, zéker op een luchthaven.

Sta je op Schiphol en ben je je koffer kwijt? Dan open je de app Zoek mijn en zie je live op de landkaart of de koffer met daarin de AirTag in de buurt is of ergens achter is gebleven. Eventueel speel je er een geluidje op af, zodat je daarop af kunt gaan.


kooptip

Vindt iemand anders jouw koffer met daarin de Apple AirTag? Ook dan is de kans groter dat je eigendommen weer terugkeren. Met iedere moderne smartphone kun je een gevonden AirTag namelijk uitlezen: de vinder kan jou aan de hand hiervan een berichtje sturen.

Even praktisch: AirTag opladen op vakantie

Weer een elektronisch apparaat mee op vakantie, weer een kabeltje? Maar nee, de AirTag hoef je niet op te laden. Er zit een batterijtje in dat zeker een jaar mee gaat en dat je kunt vervangen. Dit is een regulier knoopcelbatterijtje dat je overal kunt kopen voor een paar euro. Dreigt een AirTag leeg te raken, dan krijg je een melding op je telefoon.

AirTag kopen

Heb je nog geen AirTag, maar wil je er wel een? Een AirTag kopen kan bij veel aanbieders, zowel online als in de winkel. Je kunt één enkel schijfje kopen voor een adviesprijs van € 39,99 of een pakket van vier voor € 129, 99. Je vindt ze onder andere bij:

Wil je je AirTag laten graveren met je initialen of een emoji? Dan moet je hem via Apple bestellen.

Overigens zijn de AirTags ook regelmatig in de aanbieding. In het overzicht hieronder zie je waar de AirTags momenteel zoal te koop zijn en wat de beste prijs voor een los schijfje is.

AirTag-alternatief

Tile Sticker

Als we nog een alternatief voor de AirTags moeten noemen: Tile. Die traceer je op een soortgelijke manier, maar dan via de app van Tile zelf. Je koopt ze bij Coolblue en ze zijn er in diverse prijsklassen.

Het grote voordeel hiervan is dat de Tile in tegenstelling tot de AirTag verschillende vormen heeft, waardoor hij zich gemakkelijker laat bevestigen aan diverse producten. Zo is er de Tile Sticker die je ergens op plakt, de Tile Slim in de vorm van een creditcard (ideaal voor in een portemonnee) en de Tile Mate met een gaatje erin, zodat je hem aan een sleutelhanger kunt bevestigen.

Alles over de AirTag

Heb je een AirTag gekocht? Of wil je er eerst wat meer over weten? Bij iCreate praten we je graag bij over deze gadget. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de volgende artikelen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips? Zoals over de AirTag? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!