Terug naar Apple AirTag: koffer in de gaten houden in de drukte op Schiphol
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple AirTag: koffer in de gaten houden in de drukte op Schiphol

Door Laura Grootaarts15 juli 2022 10:293 min. leestijd7

Het is altijd even spannend als je op vakantie gaat: is mijn bagage wel waar die zijn moet? En het kan je niet ontgaan zijn: dit jaar is het extra chaotisch. Op Schiphol stapelen de koffers zich momenteel letterlijk op, en ook op andere luchthavens zijn er meer problemen dan ooit. Wil je een beetje in de gaten houden waar je koffer of rugzak zich bevindt? En hem terugvinden als je hem écht kwijt bent? Stop er dan een AirTag in!

Cadeautje van iCreate!

Vorige zomer schreven we in iCreate uitgebreid over de AirTag en Apple’s Zoek mijn-app. We doen je dit artikel graag cadeau. Laat je mailadres achter (ook als je dat al eerder gedaan hebt) en download de gids direct.

Behalve de AirTag-gids ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.

Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken

Als je binnenkort op reis gaat en je zorgen maakt over de drukte op Schiphol, is de aanschaf van een Apple AirTag geen overbodige luxe. Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit mee kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.

Zo helpen de AirTags je zoeken

De AirTags maken  (ongemerkt) contact met alle Apple-apparaten in de buurt. Al die Apple-apparaten samen worden het ‘Zoek mijn-netwerk’ genoemd. En op basis daarvan worden de AirTags gelokaliseerd. Misschien denk je: dan moet er maar nét een ander Apple-apparaat in de buurt zijn. Maar geloof ons: dat is er altijd, zéker op bijvoorbeeld een luchthaven.

Sta je op Schiphol: koffer kwijt. Dan open je de app Zoek mijn en zie je live op de landkaart of de koffer met daarin de AirTag in de buurt is of ergens achter is gebleven. Eventueel speel je er een geluidje op af, zodat je op het geluid af kunt gaan.

Vindt iemand anders jouw koffer met daarin de AirTag? Ook dan is de kans wat groter dat je eigendommen weer terugkeren. Met iedere moderne smartphone kun je een gevonden AirTag namelijk uitlezen: de vinder kan jou aan de hand hiervan een berichtje sturen.

Even praktisch: AirTag opladen op vakantie

Weer een elektronisch apparaat mee op vakantie, weer een kabeltje? Maar nee: de AirTag hoef je niet op te laden. Er zit een batterijtje in dat zeker een jaar mee gaat en dat je kunt vervangen. Dit is een regulier knoopcelbatterijtje dat je overal kunt kopen voor een paar euro. Dreigt een AirTag leeg te raken, dan krijg je een melding op je telefoon.

AirTag kopen

Een Apple AirTag 4-Pack kost bij Coolblue momenteel € 124,99. Bij Amac koop je een losse AirTag voor € 35.

Wil je je AirTag laten graveren met je initialen of emoji? Dan moet je hem via Apple bestellen. In het overzicht hieronder zie je waar de AirTags momenteel zoal te koop zijn en wat de beste prijs is.

AirTag-alternatief

Tile Sticker

Als we nog een alternatief voor de AirTags moeten noemen: Tile. Die traceer je op een soortgelijke manier, maar dan via de app van Tile zelf. Je koopt ze bij Coolblue en ze zijn er in diverse prijsklassen.

Het grote voordeel hiervan is dat de Tile in tegenstelling tot de AirTag verschillende vormen heeft, waardoor hij zich gemakkelijker laat bevestigen aan diverse producten. Zo is er de Tile Sticker die je ergens op plakt, de Tile Slim in de vorm van een creditcard (ideaal voor in een portemonnee) en de Tile Mate met een gaatje erin, zodat je hem aan een sleutelhanger kunt bevestigen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jay-Jay
Lezer
Jay-Jay

Ik heb zojuist mijn koffer meegegeven met luggo. Die de koffers een dag van te voren ophalen. Voorzien van een AirTag. Echter zie ik de locatie maar niet updaten. Heeft deze dan toevallig geen iPhone in de buurt gehad of moet je eerst de “verloren modus” inschakelen om gebruik te maken van ook locatie van andermans iPhones en het zoek mijn netwerk?

harry
Lezer
harry

Ik heb een paar air tags en gebruikte deze ook vorig jaar bij een reis naar Tenerife. Op de luchthaven was één van de koffers later dan de andere op de band geraakt. Ondertussen keek ik op mijn iphone, doch kreeg geen reactie van de air tag. Zelfs niet als ik even later de koffer van de band nam. De valies was van licht materiaal gemaakt, dus dat kan niet de oorzaak geweest zijn. In het hotel was het geen probleem om de air tag te volgen.

Ben
Lezer
Ben

Hi Laura,

Je mag toch geen AirTag stoppen in een koffer die het ruim van het vliegtuig in gaat. De AirTag heeft een batterij en voorwerpen met batterij moeten in je handbagage.

frank
Lezer
frank

Die airtag gaat toch piepen wanneer deze te ver van je eigen iphone is?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Frank,

Hij gaat inderdaad piepen als hij beweegt en jij niet in de buurt bent – maar het duurt meestal 24 uur of langer voordat dit gebeurt.