Terug naar AirPods 2: waterdichte high-end versie op komst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods 2: waterdichte high-end versie op komst

Door Sven Lamers26 juni 2018 09:282 min. leestijd0

Apple is van plan om een duurdere variant van zijn draadloze oortjes – de AirPods – uit te brengen. De AirPods 2 krijgen meer functies en worden waterdicht. Daarnaast komt er misschien een eerste echte hoofdtelefoon (over-ear) van Apple. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg.

Apple koptelefoon Apple hoofdtelefoon

AirPods 2 nieuwe functies

De high-end AirPods krijgen naar verluidt een hoop nieuwe functies. Zo wordt er noise-cancelling ingebouwd, evenals een betere beveiliging tegen vocht. Zo hoef je niet meer bang te zijn om in de regen te lopen en ook zweet stelt geen problemen meer voor. Ermee gaan zwemmen zit er waarschijnlijk niet in. Daarnaast wil Apple volgens het artikel de draadloze reikwijdte van de AirPods verhogen en werkt het eraan om biometrische sensors toe te voegen, bijvoorbeeld om je hartslag te meten.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Duurder dan 180 euro

Volgens Bloomberg wordt deze high-end variant van de AirPods wel aanzienlijk duurder dan voorheen. De huidige AirPods gaan bij Apple voor 180 euro over de toonbank, de high-end versie gaat volgens onze verwachtingen de 300 euro aantikken. Je hebt nog wel even tijd om te sparen – de verbeterde AirPods 2 staan pas voor 2019 op de planning.

Overigens blijft er wel een goedkopere versie van de draadloze oortjes beschikbaar: de huidige AirPods worden dit najaar vernieuwd. Deze krijgen een nieuwe chip die het mogelijk maakt om Siri via de magische woorden ‘Hé Siri’ te activeren. Op dit moment moet je daarvoor nog twee keer op een van de oortjes tikken. Voor beide nieuwe modellen van de AirPods geldt dat ze Apple’s nieuwe draadloze oplader AirPower gaan ondersteunen. Die staat ook voor september gepland.

Over-er hoofdtelefoon van Apple

Al langer vangen we geruchten op dat Apple ook een over-ear hoofdtelefoon wil uitbrengen. Dat doet het bedrijf momenteel alleen via zijn merk Beats. Deze hoofdtelefoon is ook voor de high-end markt bedoeld en moet net als de AirPods 2 in 2019 uitkomen.

Ten slotte zegt Bloomberg dat er gewerkt wordt aan een tweede generatie van de HomePod. Deze is sinds afgelopen week verkrijgbaar in Duitsland en Frankrijk.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar