Terug naar 'Apple komt dit jaar met ruisonderdrukkende over-ear-hoofdtelefoon'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple komt dit jaar met ruisonderdrukkende over-ear-hoofdtelefoon'

Door Koen van Ekeren6 maart 2018 09:482 min. leestijd0

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple werkt aan een compleet nieuwe Apple hoofdtelefoon. Ruim een week geleden meldde Ming-Chi Kuo dat Apple werkt aan een draadloze over-ear hoofdtelefoon. Nu worden deze geruchten door Mark Gurman bevestigd.

Apple koptelefoon en AirPods

Apple hoofdtelefoon

Ook Gurman maakt melding van een nieuwe draadloze over-ear hoofdtelefoon, die bedoeld is voor het hogere segment. Daaraan voegt de betrouwbare tech-journalist toe dat Apple werkt aan noise-cancelling. Dit is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, waarbij het omgevingsgeluid actief wordt buitengesloten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple wil de hoofdtelefoon al aan het eind van dit jaar lanceren, maar dit doel lijkt uitdagend. Mede doordat Apple een herontwerp overweegt, kan de lancering nog vertraging oplopen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat de Apple hoofdtelefoon helemaal nooit verschijnt, melden bronnen aan Bloomberg.

De Apple hoofdtelefoon richt zich op het topsegment van de markt en moet serieuze concurrentie vormen voor marktleider Bose. Qua draadloze functionaliteit zou hij vergelijkbaar zijn met de AirPods. Dit betekent waarschijnlijk dat de koptelefoon gekoppeld wordt aan je iCloud-account, zodat hij met alle ondersteunende apparaten verbinding kan maken.

Succes AirPods

Een koptelefoon in het hogere segment lijkt een gewaagde zet voor de gigant uit Cupertino, aangezien deze ook direct zal concurreren met de eigen Beats-koptelefoons. Toch lijken de draadloze oordopjes van Beats nog steeds goed te verkopen, ondanks het succes van de AirPods.

Dat Apple zich wil storten op een draadloze over-ear hoofdtelefoon, staat waarschijnlijk niet los van het succes van de AirPods en andere draagbare producten. In deze categorie – waaronder de Watch, AirPods en Beats-hoofdtelefoons vallen – steeg de verkoop vorig jaar met liefst 70 procent.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar