Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

'Apple komt dit jaar met ruisonderdrukkende over-ear-hoofdtelefoon'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple koptelefoon Apple hoofdtelefoon


Lees verder na de advertentie

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple werkt aan een compleet nieuwe Apple hoofdtelefoon. Ruim een week geleden meldde Ming-Chi Kuo dat Apple werkt aan een draadloze over-ear hoofdtelefoon. Nu worden deze geruchten door Mark Gurman bevestigd.

Apple hoofdtelefoon

Ook Gurman maakt melding van een nieuwe draadloze over-ear hoofdtelefoon, die bedoeld is voor het hogere segment. Daaraan voegt de betrouwbare tech-journalist toe dat Apple werkt aan noise-cancelling. Dit is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, waarbij het omgevingsgeluid actief wordt buitengesloten.

Apple wil de hoofdtelefoon al aan het eind van dit jaar lanceren, maar dit doel lijkt uitdagend. Mede doordat Apple een herontwerp overweegt, kan de lancering nog vertraging oplopen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat de Apple hoofdtelefoon helemaal nooit verschijnt, melden bronnen aan Bloomberg.

De Apple hoofdtelefoon richt zich op het topsegment van de markt en moet serieuze concurrentie vormen voor marktleider Bose. Qua draadloze functionaliteit zou hij vergelijkbaar zijn met de AirPods. Dit betekent waarschijnlijk dat de koptelefoon gekoppeld wordt aan je iCloud-account, zodat hij met alle ondersteunende apparaten verbinding kan maken.

Succes AirPods


kooptip

Een koptelefoon in het hogere segment lijkt een gewaagde zet voor de gigant uit Cupertino, aangezien deze ook direct zal concurreren met de eigen Beats-koptelefoons. Toch lijken de draadloze oordopjes van Beats nog steeds goed te verkopen, ondanks het succes van de AirPods.

Dat Apple zich wil storten op een draadloze over-ear hoofdtelefoon, staat waarschijnlijk niet los van het succes van de AirPods en andere draagbare producten. In deze categorie – waaronder de Watch, AirPods en Beats-hoofdtelefoons vallen – steeg de verkoop vorig jaar met liefst 70 procent.