Terug naar Aanbieding: actie iPhone XR en iPhone XS bij Apple zelf
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Aanbieding: actie iPhone XR en iPhone XS bij Apple zelf

Door Arjan Kropman22 januari 2019 09:393 min. leestijd0

Hoe groot en krachtig Apple is als naam en bedrijf is te zien aan het feit dat ze wereldwijd weinig aan marketing doen. De uitgaven van Apple op reclame-gebied vallen in het niet bij andere grote (maar veel kleinere) merken in de wereld. Autobouwers, frisdrankmakers en kledingmerken zien fikse delen van hun omzet verdampen op tv, internet en billboards, maar Apple houdt het bescheiden in hun boodschappen naar ons toe. In Nederland geeft het merk zelfs geen cent uit aan reclame-uitingen. Laat staan dat ze hun kwaliteitsproducten in de uitverkoop doen.

iPhone actie

Sale bij Apple

We stonden dan ook verrast te kijken toen we de openingsboodschap zagen op de site van Apple: ‘iPhone XR vanaf 589 euro. iPhone XS vanaf 889 euro’. Korting op iPhones van Apple zelf? Dat zagen we nooit eerder. Af en toe haalt een grote partij een stuntje uit door een wat ouder model een fractie goedkoper aan te bieden, maar die acties zijn op de vingers van een hand te tellen en Apple is er niet echt blij mee.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Bijna 300 euro korting

Wat houdt de actie in? Het gaat hier om een ‘tijdelijke aanbieding’ en je moet je huidige iPhone inruilen – een regeling die al (veel) langer bestaat. Toch is het opvallend dat Apple deze boodschap boven aan de site plaatst en daarmee belangrijker vindt dan alles wat je over de iPhone kunt vertellen.

De XR gaat voor minimaal 859 euro weg, 270 euro minder dan normaal. De XS is voor minimaal 889 euro nieuw te koop (ook 270 euro korting). Voor deze maximale korting moet je een iPhone 7 Plus inruilen, maar ook de andere modellen leveren een aardige korting op:

  • iPhone 7 Plus: iPhone XR vanaf € 589, iPhone XS vanaf € 889 (270 euro korting)
  • iPhone 7: iPhone XR vanaf € 609, iPhone XS vanaf € 909 (250 euro korting)
  • iPhone 6s Plus: iPhone XR vanaf € 689, iPhone XS vanaf € 989 (170 euro korting)
  • iPhone 6s: iPhone XR vanaf € 709 iPhone XS vanaf € 1009 (150 euro korting)
  • iPhone 6 Plus: iPhone XR vanaf € 709 , iPhone XS vanaf € 1009 (150 euro korting)
  • iPhone 6: iPhone XR vanaf € 729, iPhone XS vanaf € 1029 (130 euro korting)

Het is overigens (nog?) niet mogelijk om een iPhone 8 (Plus) of X in te ruilen.

Apple iPhone 7 Plus of 6 op Marktplaats

Hoe mooi die korting van 270 euro ook lijkt, check voor je met je spaargeld naar de winkel rent wel even of je jouw huidige iPhone niet voor meer geld kwijt kunt. Op Marktplaats.nl levert de 7 Plus met gemak meer dan 400 euro op en ook voor de 6 krijg je nog gemakkelijk 200 euro. Het is natuurlijk wel heel gemakkelijk om de ruil gelijk bij de aankoop te laten plaatsvinden.

iPhone SE in de uitverkoop

Overigens is dit niet de enige aanbieding die Apple de laatste tijd deed. Afgelopen weekend stond de iPhone SE bijvoorbeeld in de uitverkoop in de Amerikaanse Apple Store, voor slechts 249 dollar. De actie duurde dan ook niet lang, want de beschikbare modellen waren heel snel uitverkocht. Het is nog even afwachten of Apple ook in Nederland met een soortgelijke actie gaat stunten.

Slechte resultaten?

De laatste tijd gonst het over slechte resultaten voor Apple en de magische marktwaarde van het merk is met stille trom binnen een paar maanden al ver onder de 1000 miljard dollar gezakt (ongeveer 740 miljard euro). De schijnbare uitverkoop van de nieuwe modellen lijkt een actie die door angst is ingegeven en wij denken dat dit de geweldige merknaam niet goed gaat doen. Een opvallende keuze dus, deze vroege voorjaars-sale.

Vind je de iPhone XS nog steeds te duur? In de nieuwste uitgave van iCreate kun je er een winnen!

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar