Terug naar 6 technische trends die de toekomst van de gamingmarkt op iOS transformeren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 technische trends die de toekomst van de gamingmarkt op iOS transformeren

Door Redactie iCreate16 januari 2022 07:434 min. leestijd

De coronapandemie heeft op veel sectoren een negatieve impact, maar de online casino-gamingmarkt floreert als nooit tevoren. Het is duidelijk; wanneer mensen niet het huis uit kunnen, gaan ze online op zoek naar vermaak. In 2020 werden aanzienlijk meer tijd en geld gespendeerd aan online games, en de verwachting is dat die trend doorzet. De technische trends op iOS zullen daar zeker aan bijdragen. Er is steeds meer mogelijk en dat maakt online gaming alleen maar leuker en uitdagender. We zetten zes technische trends op een rij.

Apple Arcade

1. Knoppen op je scherm

De komst van iOS 15 heeft tal van nieuwe mogelijkheden opgeleverd. Het is daarom geen wonder dat meer dan 80 procent van de gamers vooral op de mobiel speelt. Gamen op een iPhone krijgt een extra dimensie door de nieuwe knoppen op je beeldscherm. Deze knoppen maken onderdeel uit van een nieuwe toolkit die Apple beschikbaar stelt aan gameontwikkelaars. Deze ontwikkelaars kunnen nu een virtuele gamecontroller toevoegen aan hun games. Het spelen wordt extra leuk doordat de virtuele controller gewoon toegang heeft tot de trilfunctie van je telefoon. Dit zorgt ervoor dat de knoppen heel realistisch aanvoelen. De toolkit biedt daarbij tal van mogelijkheden, waardoor de controller volledig is aan te passen aan de eisen van het spel. Zo kunnen ontwikkelaars kiezen voor een touchpad, of voor meerdere losse knoppen op het beeldscherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Houd je focus!

Raak jij tijdens het online gamen snel afgeleid door alles om je heen, of door berichten die je tussendoor binnenkrijgt op je mobiel? Dan is de nieuwe focus-optie in iOS 15 heel interessant. Je kunt hierin nu namelijk kiezen voor de optie ‘gamen’. Vervolgens kun je via instellingen aanvinken door welke apps en welke contacten je niet gestoord wilt worden. Extra handig is dat je kunt instellen dat deze modus automatisch ingeschakeld wordt als je begint met gamen. Op deze manier kun je dus ook in gok apps spelen, zonder dat je de kans loopt net op cruciale momenten je focus te verliezen. Een fijne functie dus, voor nog meer speelplezier!

3. Altijd als eerste op de hoogte

Ben je bang dat je de release van nieuwe spellen in de app store over het hoofd ziet? Dan is de nieuw toegevoegde functie in de App store een uitkomst. Op het tabblad ‘vandaag’ worden alle belangrijke evenementen weergegeven die op de agenda staan. Game-ontwikkelaars kunnen zo (tijdelijke) wijzigingen of nieuwe spellen nog makkelijker onder de aandacht brengen en hoef jij niets te missen van je favoriete spellen en van mogelijk nieuwe favorieten.

4. De handige deel-knop

Van de online gamers speelt 37 procent dagelijks, gewoon voor het plezier of om even te kunnen ontsnappen aan die dagelijkse sleur. In de online wereld draait het nu eenmaal om heel andere kwaliteiten dan die in het dagelijks leven gevraagd worden. Online telt die geweldige inhaalactie of high score wel degelijk mee en dan is het natuurlijk heel fijn als je die direct kunt delen met je vrienden. Dat kan vanaf nu heel gemakkelijk via de deel-knop. Daarvoor koppel je je iPhone of iPad aan de controller van je PlayStation of Xbox. Druk daarna op die op die deel-knop en sla als jij dat wilt direct de laatste vijftien speelseconden van je game op. Zo leg je alle goede acties dus achteraf nog heel gemakkelijk vast! De beelden worden opgeslagen op je spelcomputer, waarna je ze met iedereen kunt delen.

5. Online delen met vrienden

Het Game Center lijkt misschien niet direct een nieuwe feature in iOS 15 en dat klopt; dit center bestaat al jaren. Het grote verschil is de nieuwe functie die er in de nieuwe iOS bij is gekomen. Vanaf nu kun je namelijk widgets op je beginscherm plaatsen waarmee je in een oogopslag kunt zien welke games je vrienden recent hebben gespeeld. Zo kun je dus ook direct zien of een van je vrienden een nieuwe high score heeft gehaald. En kun je dus ook meteen de game opstarten om te kijken of je die nieuwe high score kunt verbeteren! Vergeet dan ook vooral niet de handige nieuwe deel-knop die we bij punt vier al beschreven. Dan kun je niet alleen die high score verbeteren, maar daarna het bewijs ook nog direct naar je vrienden doorsturen.

6. Altijd verbinding

Dat gamen op de mobiel de laatste jaren zo populair is geworden, heeft niet alleen te maken met de technische specificaties van de mobieltjes zelf. Er is namelijk nog een belangrijke verbetering: de verbinding. Thuis is de verbinding via glasvezel razendsnel en onderweg is 5G steeds vaker beschikbaar. Hierdoor is de kans op lag aanzienlijk verkleind en dat verhoogt het speelplezier. Ook zwaardere games kunnen nu vaak moeiteloos op mobiel worden gespeeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden