Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

6 praktische manieren om je apps te ordenen

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone apps ordenen


Lees verder na de advertentie

Als je je iPad of iPhone voor de eerste keer aanzet, staan er meteen al een hoop apps op. Als je vervolgens ook nog op strooptocht gaat in de App Store, staat je telefoon of tablet binnen de kortste keren vol met tientallen of misschien wel honderden apps. Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Waar is die ene app die je nodig hebt nu toch gebleven? Het wordt de hoogste tijd om weer eens wat orde in de chaos te brengen. Maar wat zijn nu fijne methodes om de apps op het scherm van je iPhone te ordenen?

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1. Apps ordenen op alfabet

Een handige methode om orde aan te brengen in je apps, is door ze te ordenen op alfabetische volgorde. Onbegonnen werk? Nee hoor, want je hoeft dit niet handmatig te doen: via de app Instellingen is het zo gepiept. Ga naar ‘Algemeen>Zet over of stel opnieuw in>Stel opnieuw in’ en tik op ‘Herstel beginschermindeling’.

iPhone apps ordenen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De standaard apps van Apple komen nu op het eerste thuisscherm terecht, in de volgorde waarin ze ook oorspronkelijk al stonden. Alle overige apps die je uit de App Store hebt gehaald, worden op alfabetische volgorde gezet. Nieuwe apps worden aan het einde van de lijst toegevoegd, dus zo af en toe moet je deze procedure herhalen.

2. Mapjes per onderwerp

iPhone apps ordenen

Apps die op een of andere manier gerelateerd zijn, kun je bij elkaar in een mapje zetten. Zet bijvoorbeeld apps als Facebook en Twitter in een mapje met de naam ’Social’. Instagram, VSCO Cam en Pixelmator mogen bij elkaar in een Fotografie-mapje. Alle nieuws-apps schaar je onder het kopje ‘Nieuws’ of ‘Actueel’. Net wat jij het gemakkelijkst vindt!

3. Veelgebruikte apps vooraan

Iets wat je vaak gebruikt, wil je natuurlijk snel bij de hand hebben. De apps die je echt om de haverklap nodig hebt, zet je in het dock – maar de ruimte daar is slechts beperkt en dus kun je er onmogelijk al je favorieten in kwijt. Apps die je erg belangrijk vindt, zet je gewoon met zijn allen bij elkaar op het eerste thuisscherm. Apps die je slechts incidenteel gebruikt, zet je helemaal achteraan.

4. Apps ordenen op kleur

iPhone apps ordenen

Het klinkt misschien wat schoolmeisjesachtig, maar het helpt echt om je apps te sorteren op kleur. Niet alleen ziet het er leuk uit, het helpt je ook om te onthouden waar je app staat. Je kunt ze achter elkaar door plaatsen, maar als je heel veel apps hebt, zou je zelfs complete pagina’s met apps in dezelfde kleur kunnen opstellen.

5. Mapjes met emoji

Bij punt twee gaven we al aan dat je je apps kan sorteren op onderwerp. Je kunt ze dan labelen met een naam, maar leuker en net zo duidelijk is het om een mapje te bestempelen met een emoji. Bij veel apps en mappen is dat waarschijnlijk nog gemakkelijker om te onthouden ook.

6. Niet

Zie je er als een berg tegenop om aan de slag te gaan met je gigantische app-verzameling? Dan doe je dat toch lekker niet? Met de Spotlight-functie vind je alle apps op je iPhone of iPad binnen een fractie van een seconde. Ook als ze zijn weggestopt in het zesde mapje op het allerlaatste thuisscherm. Veeg over het scherm naar beneden en het Spotlight-zoekvenster komt tevoorschijn. Begin met het typen van de naam van de app en het icoontje verschijnt bij de resultaten.

Hoe ziet jouw thuisscherm eruit? Laat het hieronder zien via een reactie. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe jij je thuisscherm ordent!