Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

4 tips voor het inrichten van goed internet op je thuiswerkplek (ADV)

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Op je thuiswerkplek – zij het voor school of werk – zijn een aantal dingen heel belangrijk, bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel en een monitor die groot genoeg is. Maar wellicht het belangrijkst is een stabiele internetverbinding. En dan zit je met de producten van FRITZ! helemaal goed! Wij hebben wat tips voor het inrichten.

1. Kies voor een router met Wifi 6-ondersteuning

Tenzij je in een nieuwbouw woont, gaan we ervan uit dat je nog niet overal in je huis ethernetaansluitingen hebt. Daarom is bij je routerkeuze een goede wifi-ondersteuning belangrijk. De nieuwste standaard heet Wifi 6, ook wel bekend onder 802.11ax. Deze biedt hogere snelheden, meer bereik en bovendien ook meer veiligheid. Ideaal dus voor je thuiswerkplek. De nieuwe Fritzbox 7530 AX is onze favoriete router die al ondersteuning biedt voor deze nieuwe standaard. Hij heeft alle gemakken die je al van Fritzbox kent, maar dan met ultrasnelle en -veilige wifi.

2. Maak een mesh-netwerk voor extra goed bereik

Is je huis bijzonder groot of moet je router verplicht op een gekke plek in een uithoek van je woning staan? In dat geval kan zelfs de beste wifi-standaard niet garanderen dat je optimaal bereik hebt. In dat geval kun je een mesh-netwerk opzetten. FRITZ! biedt hiervoor wifi-repeaters aan die automatisch een modern mesh-netwerk oprichten. Of heb je nog een oude Fritzbox thuis? Deze kun je gemakkelijk omtoveren tot mesh-repeater.

3. Een router met 5G

Vooral onder studenten is het niet meer vanzelfsprekend dat ze een vaste internetverbinding hebben. Waarom ook, als het mobiele 5G-netwerk van tegenwoordig bijna net zo snel is als een vaste aansluiting. Maar wil je daarbij niet de geavanceerde functies van een Fritzbox missen? Dan haal je toch de Fritzbox 6850 LTE in huis? Het enige wat je nodig hebt is een sim-kaart met 5G-abonnement en je kunt overal je thuiswerkplek inrichten.


kooptip

4. Op afstand bij je thuiswerkplek

Nu we tegenwoordig zo vaak switchen tussen onze werklocaties, kan het gebeuren dat je belangrijke bestanden nog thuis hebt opgeslagen terwijl je op kantoor zit. Met een Fritzbox maak je gemakkelijk verbinding met je thuisnetwerk, dankzij een gratis VPN-verbinding met je router. Op die manier kom je dus toch nog bij die bestanden. Bijkomend voordeel: ook onderweg surf je op die manier met dezelfde veiligheid als bij jouw thuis, zelfs al zit je op een schimmige gast-wifi.