Terug naar 4 onmisbare iPhone-apps voor in de auto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

4 onmisbare iPhone-apps voor in de auto

Door Koen van Ekeren7 augustus 2019 11:173 min. leestijd0

Als je in de auto kijkt naar het scherm van je iPhone, dan is dat waarschijnlijk naar Apple Kaarten of Google Maps. Maar er is meer. Ken je de route wel, maar wil je flitspalen te slim af zijn? Daar is een app voor. Meteen op de hoogte zijn van ongelukken, politiecontroles en werkzaamheden? Je bent het met een app. Weten hoe hard je mag rijden? Een app laat het je zien! Deze 4 iPhone auto apps helpen je op weg.

1. Flitsmeister: voorkom verkeersboetes

Met Flitsmeister bereik je je eindbestemming een keer zonder die stapel verkeersboetes. Nader je een mobiele flitser of flitspaal, dan waarschuwt de app je op tijd dat het verstandig is om even van het gas af te gaan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is niet het enige argument om Flitsmeister te installeren. De populaire app toont links onderin de huidige snelheid, waarbij ook de maximumsnelheid aangegeven staat. Handig, want Apple Kaarten en Google Maps laten dit nog niet zien. Bij de navigatie-app van Google kan dit binnenkort wel; zij rollen geleidelijk functies uit die de maximumsnelheid en flitsers laten zien.

2. Waze: zonder files

Waze (eigendom van Google) is misschien wel de beste app om files te vermijden. De app gebruikt hiervoor gegevens van Google Maps en gebruikers van Waze. Hierdoor weet je razendsnel dat je een file te wachten staat en kun je op tijd voor een andere route kiezen. De app geeft daarnaast nog real-time informatie over het verkeer, wegwerkzaamheden, politiecontroles en meer. En ook flitspalen en de maximum-snelheid zijn bij Waze te zien.

3. Here WeGo: meenemen op vakantie

Van alle navigatie-apps is Here WeGo een van de meest complete apps. De app is vooral handig als je op reis bent. Bijvoorbeeld omdat Here WeGo je eenvoudig kaarten laat downloaden van meer dan 100 landen; ideaal voor het offline reizen.

Ook geeft de app aan wat het beste vervoersmiddel is om zo snel mogelijk op je bestemming aan te komen. Kies je voor de bus of de trein, dan begeleidt Here WeGo je naar de bestemming. De app geeft OV-informatie van meer dan 1300 steden. Daarnaast kun je Here WeGo gebruiken om een taxi te boeken en helpt de app je bij het vinden van een parkeerplek.

4. ANWB Wegenwacht pechhulp app

Daar sta je dan, langs de kant van de snelweg. Je belt de ANWB om hulp, maar je hebt géén idee waar je bent. En ook als ze vragen naar je lidmaatschapsnummer moet je het antwoord schuldig blijven.

Installeer daarom alvast de ANWB Wegenwacht Pechhulp app en log alvast in. Heb je later pech, dan hoef je niet de bellen. Tik simpelweg in de invoervelden je gegevens in en kom in contact met de Wegenwacht. Zij weten je snel te vinden, want dankzij de gps van je iPhone is op een kaart precies te zien waar je auto staat.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

iPhone vakantietips

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar