Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Google Maps laat vanaf nu maximumsnelheid en flitsers zien

Auteur: Koen van Ekeren
5 reacties
Google Maps flitsers


Lees verder na de advertentie

Google Maps wijst je nu niet alleen de weg, maar zorgt ook dat je op tijd op de rem trapt. De navigatie-app toont vanaf nu de maximumsnelheid. Daarnaast waarschuwt Google je wanneer je een mobiele flitser of flitspaal nadert.

Google Maps flitsers en maximumsnelheid

Voorheen waren dit populaire features van Waze, de navigatie-app die Google 5,5 jaar geleden overnam. Nu zijn de maximumsnelheid en flitsers ook in Google Maps te zien. Google voegt de functies toe in meer dan 40 landen, waaronder dus Nederland. België is niet te vinden in de lijst.

Google rolt de functies geleidelijk uit en dat kan even duren, dus maak je geen zorgen als je ze nog niet ziet. Je hoeft hierbij geen software-update te installeren. De maximumsnelheid zie je onderin in de linkerhoek (zie onderstaande screenshots). Bij snelheidscontroles geeft Google Maps een oranje pictogram op de weg weer. Bovendien waarschuwt Google Assistent dan dat je een flitser nadert.

De gegevens over flitspalen haalt Google Maps op twee manieren: uit officiële bronnen en informatie van gebruikers. Dit zijn alleen Android-gebruikers; via de iOS-app is het niet mogelijk om te waarschuwen over flitsers.


kooptip

Google maps maximumsnelheid

Waze

Met de maximumsnelheid en flitsers neemt Google Maps twee belangrijke functies van Waze over. Toch zullen veel gebruikers zweren bij laatstgenoemde app, want die blijft uitgebreider. In Waze word je ook gewaarschuwd voor ongelukken, wegwerkzaamheden, politiecontroles, files en meer.

In deze landen zijn de snelheidslimiet en flitsers te zien: Australië, Brazilië, Canada, India, Mexico, Rusland, Japan, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Israel, Italië, Jordanië, Koeweit, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Marokko, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Saudie Arabië, Servië, Slovenië, Spanje, Zweden, Tunesië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zimbabwe.