Terug naar Google Maps laat vanaf nu maximumsnelheid en flitsers zien
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Maps laat vanaf nu maximumsnelheid en flitsers zien

Door Koen van Ekeren31 mei 2019 09:312 min. leestijd5

Google Maps wijst je nu niet alleen de weg, maar zorgt ook dat je op tijd op de rem trapt. De navigatie-app toont vanaf nu de maximumsnelheid. Daarnaast waarschuwt Google je wanneer je een mobiele flitser of flitspaal nadert.

Google Maps flitsers

Google Maps flitsers en maximumsnelheid

Voorheen waren dit populaire features van Waze, de navigatie-app die Google 5,5 jaar geleden overnam. Nu zijn de maximumsnelheid en flitsers ook in Google Maps te zien. Google voegt de functies toe in meer dan 40 landen, waaronder dus Nederland. België is niet te vinden in de lijst.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Google rolt de functies geleidelijk uit en dat kan even duren, dus maak je geen zorgen als je ze nog niet ziet. Je hoeft hierbij geen software-update te installeren. De maximumsnelheid zie je onderin in de linkerhoek (zie onderstaande screenshots). Bij snelheidscontroles geeft Google Maps een oranje pictogram op de weg weer. Bovendien waarschuwt Google Assistent dan dat je een flitser nadert.

De gegevens over flitspalen haalt Google Maps op twee manieren: uit officiële bronnen en informatie van gebruikers. Dit zijn alleen Android-gebruikers; via de iOS-app is het niet mogelijk om te waarschuwen over flitsers.

Google maps maximumsnelheid

Waze

Met de maximumsnelheid en flitsers neemt Google Maps twee belangrijke functies van Waze over. Toch zullen veel gebruikers zweren bij laatstgenoemde app, want die blijft uitgebreider. In Waze word je ook gewaarschuwd voor ongelukken, wegwerkzaamheden, politiecontroles, files en meer.

In deze landen zijn de snelheidslimiet en flitsers te zien: Australië, Brazilië, Canada, India, Mexico, Rusland, Japan, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Israel, Italië, Jordanië, Koeweit, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Marokko, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Saudie Arabië, Servië, Slovenië, Spanje, Zweden, Tunesië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Naomi
Lezer
Naomi

Ik heb de opdate. Wat je links onder ziet is hoe hard je rijdt. Ik zie nergens hoe hard ik mag rijden helaas maar woon wel in België. Morgen ga ik naar Nederland even kijken of er dan iets veranderd…

Jeroen
Lezer
Jeroen

bij mij in NL precies hetzelfde. ik zie alleen hoe hard ik rij maar dat is overbodig want zie ik op mijn km teller. de nuttige info van overschrijding limiet staat er bij mij nog steeds niet in (11 aug 2019) en flitspalen zie ik ook niet !!

Mike
Lezer
Mike

Klopt de snelheid met je km teller? Mijn km teller geeft nml aan dat ik harder rijd. Als hij nml accuraat is kan ik sneller op mijn bestemmingen komen.

Barry
Lezer
Barry

Maximale snelheid staat er inmiddels bij. Pictogram verkleurd (net als bij waze).

Kalyroca
Lezer
Kalyroca

Bij mij nog helemaal niets?
Moet ik iets aanzetten?