Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Amerikaanse Apple-reseller verklapt: vier nieuwe Macs in 2022’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC nieuwe Macs


Lees verder na de advertentie

Krijgen we in 2022 maar liefst vier nieuwe Macs? Volgens last-minute geruchten voor de WWDC wel. Dit moet je weten.

Vier nieuwe Macs in 2022

Een paar oplettende Apple-fans hebben op de website van Amerikaanse Apple-reseller B&H Photo productpagina’s gevonden voor maar liefst nieuwe Macs. Het zou gaan om een 14-inch MacBook Air, een nieuwe 13-inch MacBook Pro, een geüpdatete Mac mini en een ‘Mac mini tower’.

De eerste drie zouden een M2-chip krijgen, de langverwachte opvolger van Apple’s eerste Mac-processor. Wat voor chip de Mac mini tower heeft, is niet bekend.

MacBook Air 2022

MacBook Air 2022


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De snelle komst van een nieuwe MacBook Air werd door bijna alle grote Apple-analisten al voorspeld. Zij verwachten dat dit nieuwe model al vanavond, tijdens de WWDC 2022, wordt aangekondigd. De MacBook Air 2022 krijgt waarschijnlijk een M2-chip, een aangepast design met nieuwe kleuren, en een magnetische MagSafe-oplaadpoort.

Wat vooral opvalt aan de productpagina’s van B&H is dat er dus een mogelijkheid is dat Apple ook de instap-MacBook Pro en de Mac mini een upgrade geeft naar de M2-chip. Hiermee kan voorkomen worden dat ze gaan achterlopen op de MacBook Air.

Vreemde eend

De komst van een ‘Mac mini tower’ lijkt wat minder waarschijnlijk. Er wordt nog wel een nieuwe Mac Pro verwacht – Apple’s professionele computertoren – maar die houdt waarschijnlijk zijn oude naam. Het zou kunnen dat de productpagina verwijst naar een ‘minitoren’, oftewel een kleinere versie van een traditionele computertoren, in plaats van een werkelijke merknaam. Dit zou betekenen dat de Mac Pro dit jaar flink kleiner wordt.

WWDC 2022: vanavond al nieuwe Macs?

Hoe dan ook weten we vanavond meer: dan is er het Apple-event van de WWDC 2022, om 19:00 Nederlandse tijd. Daar verwachten we ook iOS 16 en macOS 13: je leest er meer over in onze WWDC 2022 verwachtingen.

Je kunt het event streamen, en onze liveblog lezen op Twitter en onze website. En wil je direct al het nieuws van het evenement in je mailbox? Dat kan ook, door je te abonneren op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac