Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws Mac mini 2022

Helaas: er komen toch geen nieuwe Macs meer in 2022

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Geen nieuwe macs 2022


Lees verder na de advertentie

Slechts nieuws: Apple brengt toch geen nieuwe Macs meer uit in 2022. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg. Al hoef je niet lang meer te wachten.

Geen nieuwe Macs meer in 2022

De afgelopen maanden was Gurman degene die beweerde dat Apple eind dit jaar een reeks nieuwe Macs zou uitbrengen. Het zou gaan om een nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro, evenals een Mac mini en Mac Pro. Nu doet de analist dus een stapje terug: volgens hem komen er toch geen nieuwe Macs meer in 2022.

Waarom Gurman van gedachte veranderd is, legt hij verder niet uit. Een andere bekende Apple leaker – de blogger yeux1122 – doet dit wel. Eerder dit jaar schreef hij op de Koreaanse blog Naver dat bepaalde onderdelen van deze toestellen nog niet geproduceerd kunnen worden. Sterker nog, ze zouden pas begin volgend jaar geleverd kunnen worden.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar wanneer verschijnen de toestellen dan wel? Gurman wijst hiervoor naar het eerste kwartaal van 2023. Specifiek de eerste helft van maart: Apple kondigt bijna nooit nieuwe Macs aan in januari of februari, maar in 2022 werden er in de derde maand van het jaar een hele reeks gelanceerd. Dat zou ook gunstig zijn in 2023, want de Macs verschijnen dan precies voor de lancering van iOS 16.3 en macOS Ventura 13.3.

Alles over de nieuwe Macs

Als we alle geruchten mogen geloven, worden de nieuwe Macs wél het lange wachten waard. Kijk bijvoorbeeld naar de chips: de Macs krijgen allemaal een eigen versie van de M2-chip. Zo kun je bij de Mac mini kiezen tussen de ‘gewone’ M2-chip en een duurder model met de nog snellere M2 Pro, en bij de MacBook Pro-modellen zelfs tussen een M2 Pro een M2 Max-chip. De Mac Pro wordt dan echt de kers op de taart: die krijgt naar verwachting zelfs de M2 Ultra en de M2 Extreme-chip.

Wil je op de hoogte worden gebracht op al het nieuws rondom de nieuwe Macs? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!