Terug naar Helaas: er komen toch geen nieuwe Macs meer in 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Helaas: er komen toch geen nieuwe Macs meer in 2022

Door Annemiek Lourensen31 oktober 2022 09:472 min. leestijd0

Slechts nieuws: Apple brengt toch geen nieuwe Macs meer uit in 2022. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg. Al hoef je niet lang meer te wachten.

Geen nieuwe macs 2022

Geen nieuwe Macs meer in 2022

De afgelopen maanden was Gurman degene die beweerde dat Apple eind dit jaar een reeks nieuwe Macs zou uitbrengen. Het zou gaan om een nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro, evenals een Mac mini en Mac Pro. Nu doet de analist dus een stapje terug: volgens hem komen er toch geen nieuwe Macs meer in 2022.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Waarom Gurman van gedachte veranderd is, legt hij verder niet uit. Een andere bekende Apple leaker – de blogger yeux1122 – doet dit wel. Eerder dit jaar schreef hij op de Koreaanse blog Naver dat bepaalde onderdelen van deze toestellen nog niet geproduceerd kunnen worden. Sterker nog, ze zouden pas begin volgend jaar geleverd kunnen worden.

Maar wanneer verschijnen de toestellen dan wel? Gurman wijst hiervoor naar het eerste kwartaal van 2023. Specifiek de eerste helft van maart: Apple kondigt bijna nooit nieuwe Macs aan in januari of februari, maar in 2022 werden er in de derde maand van het jaar een hele reeks gelanceerd. Dat zou ook gunstig zijn in 2023, want de Macs verschijnen dan precies voor de lancering van iOS 16.3 en macOS Ventura 13.3.

Alles over de nieuwe Macs

Als we alle geruchten mogen geloven, worden de nieuwe Macs wél het lange wachten waard. Kijk bijvoorbeeld naar de chips: de Macs krijgen allemaal een eigen versie van de M2-chip. Zo kun je bij de Mac mini kiezen tussen de ‘gewone’ M2-chip en een duurder model met de nog snellere M2 Pro, en bij de MacBook Pro-modellen zelfs tussen een M2 Pro een M2 Max-chip. De Mac Pro wordt dan echt de kers op de taart: die krijgt naar verwachting zelfs de M2 Ultra en de M2 Extreme-chip.

Wil je op de hoogte worden gebracht op al het nieuws rondom de nieuwe Macs? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar