Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2022: dit zijn onze verwachtingen voor het Apple-event

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC 2022 hints

Volgende week is al de WWDC 2022, waar we onder andere iOS 16 en macOS 13 verwachten. Maar wat heeft Apple nog meer voor ons in petto? Dit zijn al onze WWDC 2022 verwachtingen.

WWDC 2022 verwachtingen

De WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference) vindt plaats van 6 tot en met 10 juni, met op de eerste dag een speciaal Apple-event waarin nieuwe software en hardware van Apple wordt aangekondigd. Dit event is om 19.00 ’s avonds Nederlandse tijd.

Dit jaar lijkt het een boeiende presentatie te worden, met onder andere flinke updates voor de iPhone, iPad en Mac, en totaal nieuwe hardware. Dit zijn al onze WWDC 2022 verwachtingen.

1. iOS 16

iOS 16

Ieder jaar grijpt Apple de WWDC aan om de nieuwste versie van iOS aan te kondigen. Dit jaar is het tijd voor iOS 16. We verwachten onder andere grote verbeteringen voor de notificaties, interactieve widgets op het toegangsscherm, een opgefrist design en nieuwe sociale functies in Berichten. Zien hoe dat er (waarschijnlijk) uitziet? Bekijk dan ons iOS 16 concept.

2. iPadOS 16

Hoewel iOS en iPadOS vaak veelal dezelfde nieuwe functies krijgen, lijkt er dit jaar vooral voor de iPad veel te gaan veranderen met iPadOS 16. Zo zijn er ondere andere geruchten over sterk verbeterde multitaskingfuncties, die mede mogelijk worden gemaakt door de supersnelle M1-chip in de iPad Air en iPad Pro.

Hierdoor zou het voor het eerst mogelijk worden om vensters te gebruiken, en zit je dus niet meer vast aan schermvullende apps. Ook zou er betere ondersteuning komen voor externe schermen. Met de nieuwe functies kun je je iPad een stuk beter als laptopvervanger gebruiken. Je ziet hoe dit eruit kan gaan zien in een recent iPadOS 16 concept.

3. Nieuwe Macs

MagSafe 3

Iedereen kan op Twitter dingen roepen of een WordPress website maken, maar Apple-analist Mark Gurman weet over het algemeen echt waar hij het over heeft. Volgens hem kunnen we tijdens de WWDC maar liefst twee nieuwe Macs verwachten: de MacBook Air met een volledig nieuw ontwerp en M2-chip, en de vernieuwde Mac Pro – waarschijnlijk de allersnelste Mac ooit – die tijdens het vorige Apple-event al even genoemd werd.

4. macOS 13

Ook de Mac krijgt weer een update met macOS 13. Het gerucht is dat de update Mammoth gaat heten – en dat schept bepaalde verwachtingen voor de nieuwe functies. Gek genoeg is er nog niks gelekt over wat we kunnen verwachten, maar de kans is groot dat functies die we in iOS 16 en iPadOS 16 gaan zien ook naar de Mac komen. Denk aan verbeterde notificaties, nieuwe widgets en veranderingen voor multitasking. Ook zijn er geruchten over een grote hoeveelheid vernieuwde apps.

5. watchOS 9 en tvOS 16

Apple Watch lentekleuren

Ook de Apple Watch en Apple TV krijgen weer updates, maar over het algemeen is het aantal nieuwe functies bij deze updates beperkt. Voor de Watch kun je nieuwe wijzerplaten verwachten en verbeteringen voor de interface, en voor de Apple TV zou met name de integratie met je smart home-apparaten verbeterd worden.

6. One more thing: Apple Reality?

Apple Virtual Reality

Komt er een ‘one more thing’ tijdens de WWDC? De registratie van een nieuwe merknaam doet dat wel vermoeden. Apple heeft namelijk slechts enkele dagen geleden de naam ‘RealityOS’ geregistreerd in meerdere landen. Deze naam kwam eerder ook al voorbij in stukken code van de App Store.

RealityOS is waarschijnlijk het besturingssysteem van de aankomende Apple VR-bril, de Apple Reality. De kans is dus aanwezig dat we tijdens de WWDC 2022 al een voorproefje krijgen.

Volg WWDC 2022 bij iCreate

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de WWDC 2022? Op de avond van het Apple-event – op 6 juni om 19:00 – houden we een liveblog bij en zetten we alle aankondigingen voor je op een rij. Houd tijdens de keynote dus onze website erbij, en volg ons alvast op Twitter!

Ook kun je alle nieuwtjes over de WWDC 2022 direct in je mailbox ontvangen via onze nieuwsbrief. Op de avond van het Apple-event versturen we ook een speciale nieuwsbrief met alle highlights van de WWDC:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!