Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone XR vs. iPhone 11: wat worden de verschillen?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XR 2019


Lees verder na de advertentie

Het ziet ernaar uit dat Apple in september tijdens een keynote de nieuwe iPhones presenteert. We verwachten ook dit jaar drie modellen: een instapmodel, en een topmodel in twee formaten. In dit artikel vergelijken we het instapmodel van 2018 (iPhone XR) met het instapmodel van 2019 (mogelijke naam: iPhone 11 of iPhone XR 2019) – dat doen we op basis van de meest plausibele geruchten. iPhone XR vs. iPhone 11: hoe verhouden die zich tot elkaar?

Betere camera

Dit wordt waarschijnlijk de belangrijkste verbetering dit jaar: de camera. De iPhone XR van vorig jaar had een enkele camera. Dit jaar krijgt het instapmodel een dubbele camera, zoals de topmodellen dat in de voorbije jaren ook al hadden. Dat betekent dat je eindelijk écht kunt inzoomen op je onderwerp. Bovendien kun je er nóg betere portretfoto’s mee maken! Er is een keerzijde: met de grote vierkante camera-module aan de achterzijde wordt de iPhone er niet mooier op …

Twee nieuwe kleuren

De iPhone XR is een opvallende verschijning. Dat komt omdat het toestel verkrijgbaar is in zes kleuren: zwart, wit, rood, geel, koraal en blauw. Ook bij de opvolger kun je straks kiezen uit zes kleuren. Maar koraal en blauw maken bij de iPhone 11 plaats voor lavendel en groen.

Snellere processor


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Iedere nieuwe generatie iPhones krijgt een nieuwe processor. Vorig jaar werd de iPhone XR uitgerust met een A12 Bionic-chip, dezelfde als die van de topmodellen. Dit jaar tellen we weer verder en krijgen we een A13-chip. Die is weer net een slag sneller en efficiënter.

Nóg betere batterijduur

De iPhone XR heeft een batterij die langer meegaat dan welke andere iPhone-batterij dan ook. De iPhone 11 krijgt zeer waarschijnlijk een nog grotere batterij. Omdat ook de processor sneller en efficiënter werkt, betekent dat opnieuw een aanzienlijke toename van de batterijduur.

Tweezijdig draadloos opladen

iPhone andere apparaten opladen

De iPhone 11 is straks in staat tot bilateraal opladen. Dat betekent dat je met je iPhone andere draadloos oplaadbare apparaten kunt opladen. Denk aan een andere iPhone, de Apple Watch of de nieuwe AirPods. Die leg je dan gewoon op de achterzijde van de nieuwe iPhone.

Geen ‘iPhone’ meer op achterzijde

Dan toch nog eentje in de categorie discutabel: volgens insiders verdwijnt het woord ‘iPhone’ van de achterzijde van het toestel. Wat rest is het Apple-logo. En daarover wordt dan weer gezegd dat dit de looks krijgt van het Apple-logo van weleer, met regenboogstrepen dus. Moeten we nog zien.

iPhone XR vs. iPhone 11: dit blijft hetzelfde

  • Het formaat: een schermdiagonaal van 6,1 inch.
  • Een voorkant die één en al scherm is, met een smalle rand eromheen en bovenaan een inkeping.
  • Een Liquid Retina Display met afgeronde hoeken; het grootste lcd-scherm op een iPhone óóit.
  • De behuizing: een glazen achterkant en een aluminium frame.
  • Lightning-aansluiting: even waren er nog geruchten dat deze plaats zou maken voor een usb-c-aansluiting.
  • Ontgrendelen met Face ID.
  • De prijs: dit blijft het instapmodel en we verwachten dezelfde vanaf-prijs (€ 859)

iPhone 2019 release

Zet dinsdag 10 september maar alvast in je agenda! We verwachten dan een Apple-keynote die grotendeels in het teken van de iPhone 2019-modellen zal staan. Daarnaast maken we kennis met de nieuwe Apple Watch Series 5. Ook maakt Apple dan bekend wanneer de nieuwe besturingssystemen verschijnen, waaronder iOS 13.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan schrijf je je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!