Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Boeken maken in Pages: deze functie moet je even kennen

Besloten een boek te schrijven? Dan heb je daar de juiste software voor nodig. Onze voorkeur gaat naar Pages, en met deze functie zet je twee pagina's naast elkaar. Zo krijg je meteen een goede indruk van je boek!
WS-Pages#6
Icon voor Pages
Pages
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.
Besloten een boek te schrijven? Dan heb je daar de juiste software voor nodig. Onze voorkeur gaat naar Pages, en met deze functie zet je twee pagina's naast elkaar. Zo krijg je meteen een goede indruk van je boek!

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

WS-Pages#4
1

Cover

Maak een aansprekende cover voor je boek, zodat mensen niet kunnen wachten om het te lezen. Gebruik bijvoorbeeld mooie foto’s of afbeeldingen en bedenk een goede titel. Je kunt dit ook doen als je boek klaar is.

WS-Pages#5
2

Inhoudsopgave

De inhoudsopgave maak je bijna automatisch: gebruik passende alineastijlen, te vinden via het kwastje. De titel van een hoofdstuk voorzie je van de alineastijl ‘Hoofdstuk’. Check de inhoudsopgave via ‘Weergave>inhoudsopgave’.

3

Bewaar als ePub

Je boek sla je doorgaans op als .pages-bestand. Maar is het helemaal klaar? Dan maak je er een e-book van door het te exporteren naar het ePub-formaat. Klik hiervoor op ‘Archief>Exporteer>EPUB’.

WS-Pages#7
4

Nogmaals de cover

Had je bij de eerste stap een mooie cover gemaakt? Vink dan de optie ‘Gebruik de eerste pagina als afbeelding voor boekomslag’ aan. Zo niet, ga dan voor de optie ‘Kies een afbeelding’ en kies iets via Finder.

WS-Pages#8
5

Alle hoofdstukken

Klap de ‘Geavanceerde opties’ open. Vink hier ‘Gebruik inhoudsopgave’ aan. Er wordt dan automatisch een inhoudsopgave aan je digitale boek toegevoegd. Deze is opgebouwd uit de titels van de hoofdstukken.

WS-Pages#9
6

Categorie

Sommige e-readers ordenen je boeken netjes op categorie. Die categorie moet je dan wel zelf even aangeven. Kies uit een van de vele categorieën, zoals ‘Humor’, ‘Romantiek’, of ‘Reizen en avontuur’.

WS-Pages#10
7

Twee pagina’s

Voor boeken met veel afbeeldingen of meerdere kolommen kun je het best ‘Vaste lay-out’ aanvinken. Dan verschijnt ook de optie ‘Twee pagina’s’. Hiermee forceer je dat pagina’s naast elkaar getoond worden.

WS-Pages#11
8

Jouw boek in Boeken

Doorloop de laatste paar stappen op het scherm om je boek op te slaan in Finder. Dubbelklik erop, en je eigen boek wordt automatisch geopend in de app Boeken op je Mac. Net zo ‘echt’ als je andere e-books!

WS-Pages#12
9

Dubbele pagina

Hier is je e-book, en zoals je hebt aangegeven, zie je steeds twee pagina’s naast elkaar. Je boek komt het best tot zijn recht op Macs met een groot scherm, en op iPads (specifiek in de landschapsmodus).