Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Licht je foto’s uit met een digitaal fotolijstje

Staat je iPhone vol leuke kiekjes, maar doe je er verder niets mee? Pak Pages er dan bij, want met deze app kun je een digitaal fotolijstje van je kiekjes maken.
Digitaal fotolijstje maken
Icon voor Pages
Pages
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.
Staat je iPhone vol leuke kiekjes, maar doe je er verder niets mee? Pak Pages er dan bij, want met deze app kun je een digitaal fotolijstje van je kiekjes maken.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Instructiefoto: Werkt met álles
1

Werkt met álles

Zoek een leuke foto in je fotobibliotheek. Deze zebra gelooft niet dat het ook werkt bij zijn streepjespatroon! Maar echt: houd je vinger wat langer op het onderwerp, totdat het ‘loskomt’ van de achtergrond.

Dieren zijn natuurlijk een fantastisch onderwerp hiervoor. Maar het werkt net zo goed met mensen, bloemen, eten, gebouwen en nog veel meer. De foto’s hoeven niet eens per se met je iPhone te zijn gemaakt!

Instructiefoto: Laat het los
2

Laat het los

Laat nu je vinger los. Je ziet dan een subtiele animatie die duidelijk maakt wat je selectie is. Ook verschijnen er twee knoppen bij het onderwerp. We slaan eerst even een zijweggetje in: klik in dit menu op ‘Deel’.

Foto’s losmaken kan ook in Safari! Houd een afbeelding of foto in deze browser wat langer vast en tik dan op de optie ‘Kopieer onderwerp’. Ook daarmee maak je een onderwerp los van de achtergrond.

In deze stap laten we zien dat je een onderwerp kunt kopiëren en plakken. Maar ben je bekend met drag & drop? Houd het onderwerp dan wat langer vast en sleep het daarna naar de app waarin je het nodig hebt. Laat daar los.

ws_fotos_141
3

Maak een sticker

Je krijgt nu diverse opties om de foto (ontdaan van de achtergrond) te versturen of op te slaan. In Mail en in diverse andere berichten-apps wordt het bijvoorbeeld een vrij briljante sticker op deze manier.

ws_fotos_141
4

Pages

Terug naar stap 2. Tik nu niet op ‘Deel’, maar op ‘Kopieer’. Open vervolgens een nieuw en leeg document in Pages. Houd je vinger wat langer op een witte ruimte in het scherm en tik in het menu op ‘Plak’: daar is-ie!

Het losmaken van foto’s kan op de iPhone en iPad, later dit jaar ook op de Mac. Vind je het gepriegel? Als je je documenten in iCloud hebt, kun je vanaf deze stap ook verder werken op je Mac in hetzelfde Pages-document.

Instructiefoto: Vormen
5

Vormen

We bootsen een ouderwets fotorandje na. Tik bovenin op het plusje en ga via de knop met de cirkel en het vierkantje naar de vormenbibliotheek. Tik hier op het vierkant om deze vorm toe te voegen.

Instructiefoto: Achtergrondkleur
6

Achtergrondkleur

Zorg ervoor dat het vierkant geselecteerd is en tik op het penseel bovenin. Bij ‘Stijl’ kies je voor de achtergrondkleur – via ‘Vulling’ kun je voor een kleurverloop kiezen. Zet daarna de schakelaar achter ‘Rand’ op groen.

Instructiefoto: Fotolijstje
7

Fotolijstje

Onder ‘Rand’ tik je op ‘Stijl’ – waar nu nog een doorgetrokken zwarte lijn staat. Helemaal onderaan kies je een fotolijstje. Ga terug en sleep de slider onder ‘Grootte’ een heel eind terug voor een subtielere rand.

ws_fotos_141
8

Sleep naar de juiste plek

Houd het vierkant geselecteerd en kies bij ‘Orden’ voor ‘Meer opties’. Zet de slider bij ‘Naar achteren…’ naar links, zodat de vorm achter het onderwerp komt. Nu is het een kwestie van spelen met de grootte en positie!

Het lukt niet!

Krijg je het menu maar niet tevoorschijn? En lukt slepen ook niet? Bij Live foto’s is timing van belang. Oefening baart kunst – maar het helpt ook om de optie ‘Live’ dan even uit te zetten.