Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Fleur je document op met 500 professioneel getekende vormen

Met Pages, Numbers en Keynote heb je de keuze uit vijfhonderd professioneel getekende vormen om je document een fraai extraatje te geven.
Professionele vormen Pages
Icon voor Pages
Pages
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het moet

getekende vormen iwork
1

Vorm kiezen uit de bibliotheek

Open een Pages-document en klik in de knoppenbalk op ‘Vorm’. Hier heb je de keuze uit 500 professioneel getekende vormen, ingedeeld in categorieën, waaronder dieren, voedsel, mensen en werk.

getekende vormen iwork
2

Vorm bewerken

Versleep je vorm naar de plek waar je hem wilt hebben. Ga vervolgens in de Opmaakbalk naar ‘Stijl’ en pas de kleur aan in ‘Vulling’. Voeg eventueel een schaduw toe.

getekende vormen iwork
3

Loskoppelen

Veel vormen bestaan uit meerdere delen. Koppel de vorm los om de afzonderlijke delen te bewerken. Dit doe je met een Ctrl-klik op de vorm, waarna je kiest voor ‘Koppel los’.

getekende vormen iwork
4

Deel bewerken

Nu is het mogelijk om elk deel van de vorm afzonderlijk te bewerken, zoals de kleur. Ook kun je losse onderdelen vermenigvuldigen; Ctrl-klik dan op de vorm en kies ‘Dupliceren’.

getekende vormen iwork
5

Favorieten opslaan

Ben je van plan een afzonderlijk deel vaker te gaan gebruiken? Ctrl-klik op de vorm en kies ‘Bewaar in ‘Mijn vormen’’. Een stijl sla je op door bij de sectie ‘Stijl’ op het plus-icoon te klikken.

getekende vormen iwork
6

Vormen combineren

Gooi je creativiteit in de strijd met het combineren van vormen. Cmd-klik op de vormen en ga naar ‘Opmaak>Ordenen’. Kies hier voor ‘Combineer’. De vormen worden nu samengebracht tot één vorm.

getekende vormen iwork
7

Vormen weglaten

Kies ‘Laat weg’ om het overlappende deel van de vorm te verwijderen, zoals hierboven. Klik op ‘Doorsnede’ om het overlappende deel over te laten, of ‘Trek af’ om de vormen van elkaar af te halen.

getekende vormen iwork
8

Tekst toevoegen

Het is eenvoudig om tekst toe te voegen aan een vorm. Dubbelklik op een vorm en typen maar! Bewerk de stijl vervolgens in de sectie ‘Tekst’. Vaak is het nodig om de lettergrootte kleiner te maken.

getekende vormen iwork
9

Draaien

Houd je muis op de illustratie en versleep de witte vierkantjes op de rand om hem groter of kleiner te maken. Als je de afbeelding wilt draaien, houd je Cmd ingedrukt en versleep je een hoekpunt.