Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 geheimen: trucjes voor je privacy

Je iPhone bevat een hoop privacy-gevoelige informatie. Apple geeft je steeds meer gereedschappen om privé ook echt privé te houden.
prive
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Je iPhone bevat je hele leven en daar zitten vast dingen bij die niet iedereen hoeft te weten. In deze reeks met iOS 17 geheimen: trucjes voor je privacy. Maar lees ook onze artikelen over trucjes voor tijdmanagementgeheimen van het vergrendelschermtips voor je gezondheid en fijne functies voor je foto’s.

Instructiefoto: Vergrendel de privémodus in Safari
1

Vergrendel de privémodus in Safari

De privémodus van Safari gebruik je misschien voor geheimzinnige zaken. Maar als iemand je ontgrendelde iPhone in handen heeft, tikt-ie alsnog naar je laatst geopende venster. Een beetje extra bescherming met Face ID of Touch ID kan geen kwaad. Ga naar ‘Instellingen>Safari’ en zet hier ‘Face ID (of Touch ID) vereist om de privémodus te ontgrendelen’ op groen.

Instructiefoto: Gebruik privé een andere zoekmachine
2

Gebruik privé een andere zoekmachine

In de privémodus kun je nu een standaard zoekmachine instellen die afwijkt­­­ van die in je gewone tabbladen. Ga naar ‘Instellingen>Safari’ en schakel hier ‘Gebruik ook in de privémodus’ uit. Tik op ‘Privézoekmachine’­­­ en kies een zoekmachine.

Instructiefoto: Het loepje is groter!
3

Het loepje is groter!

Deze tip past stiekem niet echt in deze rubriek, maar omdat je na de vorige twee tips vast in een soort van Sherlock-modus verkeert: het loepje waarmee je de cursor verplaatst, is op veler verzoek groter en duidelijker geworden­­­ – waarvan akte. Houd je vinger op een woord om het te zien.

Instructiefoto: Wis je geschiedenis in Safari
4

Wis je geschiedenis in Safari

Je geschiedenis wissen in Safari was altijd een kwestie van alles of niets, maar nu heeft Apple er meer differentiatie in aangebracht. Je kunt de geschiedenis van het laatste uur of de laatste dag(en) wissen. Of uitsluitend die van een specifiek profiel. Tik in Safari op het boekje en dan op het klokje. Tik rechtsonder op ‘Wis’, geef aan wat je precies naar de digitale prullenbak wilt verwijzen en tik dan op ‘Wis geschiedenis’.

Instructiefoto: Wachtwoorden delen
5

Wachtwoorden delen

Houd het privé – of juist niet. Via Berichten­­­ is het eenvoudiger geworden om wachtwoorden te delen, dan hoef je dus niet de hele tijd heen en weer te swappen tussen verschillende­­ apps. Houd je vinger wat langer op het verzendscherm­­ totdat er een menubalk verschijnt en tik op ‘Vul automatisch in>Wachtwoorden’. Dit is een snelkoppeling naar de lijst met al je inlogs, en die kun je direct kopiëren. Op soortgelijke wijze deel je ook supersnel Contacten.

Instructiefoto: Voornaamwoorden in Contacten
6

Voornaamwoorden in Contacten

Over Contacten gesproken, je kunt bij ieder contact nu de voornaamwoorden toevoegen aan de persoonsgegevens, iets wat je ook al steeds vaker ziet op social media. Bijvoorbeeld hij/hem of die/hen/hun. Tik in een al bestaand contact op ‘Wijzig’ en dan op ‘Voeg voornaamwoorden toe’.

Meer iOS 17 geheimen