Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 geheimen: dingen om te delen

Met je iPhone is het eenvoudig om informatie te delen met vrienden en familie. En deze vernieuwingen delen we graag met jou!
iPhone thuisscherm Focus
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

iOS 17 heeft veel geheimen, en die willen we graag met je delen. Sterker nog: in dit artikel vertellen we je iOS 17-geheimen die te maken hebben met dingen delen – je favoriete muziek bijvoorbeeld, of wachtwoorden. Lees ook onze artikelen over trucjes voor tijdmanagementgeheimen van het vergrendelscherm en fijne functies voor je foto’s. Zo ken jij straks alle geheimen van je iPhone.

Samenwerken aan afspeellijsten in Muziek

ftr_geheim_samenwerken
1

Start de samenwerking

Open in de bibliotheek een afspeellijst waaraan je wilt samenwerken en tik op het poppetje bovenin. Tik vervolgens op ‘Start samenwerking’. Let op: deelnemers moeten ook een Apple Music-abonnement hebben.

ftr_geheim_samenwerken
2

Net een gewone playlist

Als je deelnameverzoek geaccepteerd wordt, moet jij nog eenmaal je akkoord geven. Vanaf dat moment kan iedereen nummers toevoegen aan de lijst, of ze juist verwijderen. Net als bij een gewone playlist, maar dan met avatars van de leden.

ftr_geheim_samenwerken
3

Emoji

Ben je blij met een toevoeging aan de afspeellijst, of vind je het maar zozo? Laat het weten met een emoji! In de muziekspeler staat een emoji-knop. Daaronder vind je een aantal snelle reacties, via het plusje heb je toegang tot alle mogelijke emoji’s.

Nog meer tips om te delen

Instructiefoto: Credits
1

Credits

Als je dan toch bezig bent in Muziek, dan moet je ook zeker de volgende nieuwe toevoeging even checken. Tik op de knop met de drie puntjes in de muziekspeler en op ‘Credits’. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat ‘Een kopje koffie’ is geschreven door ene Erik van Muiswinkel.

Instructiefoto: AirPlay-hotelondersteuning
2

AirPlay-hotelondersteuning

Als je op vakantie bent, is het zo nu en dan toch leuk om op je hotelkamer­­­ een filmpje te kijken of je vakantiefoto’s­­­ alvast op het grote scherm te zien. Dat kan met AirPlay-hotelondersteuning. Stap 1: boek een hotel dat deze functie al omarmd heeft (het worden er vast meer in de loop der tijd). Stap 2: scan de QR-code op het scherm van de tv op je hotelkamer.

3

Deel wachtwoorden met je gezin

In goed Brabants drukken we het je nogmaals op het hart: ‘Deel nooit geen wachtwoorden, met niemand!’ Maar voor je gezin maak je misschien een uitzondering, omdat je bijvoorbeeld gedeelde­­ accounts hebt. Sinds iOS 17 is het delen van wachtwoorden zo gepiept. Ga naar ‘Instellingen>Wachtwoorden>Deel wachtwoorden met gezin’. Vervolgens kun je aangeven welke wachtwoorden je wilt delen en met wie. Vreemd genoeg kun je via deze weg ook wachtwoorden delen met bijvoorbeeld collega’s.