Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 geheimen: het iPhone-vergrendelscherm

iOS 17 heeft heel wat geheimen. Een aantal daarvan tref je al op het vergrendelscherm. Wij laten ze je zien.
iOS 17 ondersteuning
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Wat maakt iOS 17 zo speciaal? Niet per se de grote nieuwe functies die je inmiddels al lang en breed ontdekt hebt. De magie van iOS zit hem over het algemeen juist in de kleine, fijne vernieuwingen. Ook in iOS 17 heeft Apple weer heel wat geheimen verstopt. Bijvoorbeeld meteen al op het vergrendelscherm.

Wallpaper uitbreiden
1

Perfect passend

Prachtige foto, maar is hij aan de bovenzijde te druk in combinatie met het klokje, de datum en eventuele widgets? Soms kan je iPhone de foto nog redden. Maak een knijpbeweging op het plaatje en aan de bovenzijde verzint je iPhone er nog een heel stuk bij. ‘Achtergrond uitgebreid’, zie je daarbij onderaan in het scherm. Het werkt helaas niet bij alle kiekjes.

Vergrendelscherm
2

Fleurige achtergrond

In iOS 17.3 heeft Apple een nieuwe achtergrond toegevoegd: Unity. Je vindt hem via ‘Instellingen>Achtergrond>Voeg nieuwe achtergrond toe’. Vergeet niet om over het scherm te vegen voor verschillende varianten van deze achtergrond, met bloemen in diverse kleurstellingen. Iedere keer dat je iPhone ontwaakt, ziet je vergrendelscherm er nét even anders uit en op een iPhone met always-on scherm heeft het nog een beetje extra magie.

3

Klokje

Ben je bezig met stap 2, tik dan ook eens op het klokje. Met de slider onderin maak je het lettertype van het klokje dikker of dunner. Via het wereldbolletje kies je in welk schrift de klok wordt weergegeven – Apple heeft enkele nieuwe schriftsystemen toegevoegd. Maar daarmee wordt voor de meesten onder ons zelfs de tijd een groot geheim.

Trucjes in Stand-by

Het grootste geheim van het vergrendelscherm is de compleet nieuwe functie Stand-by. Heb jij deze verborgen modus al ontdekt?

Standby
1

Activeer Stand-by

Oké: Stand-by is een grote iOS 17-functie … maar niemand kent hem. Laad je iPhone op, zet hem op zijn lange kant en zorg ervoor dat hij vergrendeld is. Tik dan op het scherm. Veeg horizontaal over het scherm voor diverse uitvoeringen.

Ander kleurtje
2

Ander kleurtje

Veeg naar de klok helemaal rechts en houd die vast voor de bewerkmodus. Je hebt waarschijnlijk al snel uitgevogeld dat je met verticaal vegen extra versies vindt. Maar er zijn ook extra kleuren: tik op de witte stip rechtsonder in de voorvertoning.

Beweging om te activeren
3

Beweging om te activeren

Na een tijdje gaat Stand-by uit. Dat is ’s nachts wel zo fijn. Wil je dat het scherm weer oplicht als je beweegt én heb je een iPhone 14 Pro of iPhone 15 Pro? Ga naar ‘Instellingen>Stand-by>Scherm’ en zet ‘Beweging om te activeren’ aan.