Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 geheimen: trucjes voor tijdmanagement

Tijd is een schaars en kostbaar iets. iOS 17 heeft verschillende trucjes die je flink wat tijd schelen. Kijk mee en bespaar tijd!
Trucjes tijd iOS 17
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

iOS 17 heeft naast heel veel grote nieuwe functies, ook heel veel kleine trucjes. En juist die maken je het leven gemakkelijker. Eerder praatten we je bij over het de geheimen van het vergrendelscherm. Nu is het tijd voor … tips om tijd te besparen.

Meerdere timers
1

Zet meerdere timers

In de app Klok kun je eindelijk meerdere timers tegelijk laten lopen. Handig als je aan het multitasken bent, bijvoorbeeld tijdens het koken. Extra timers toevoegen doe je via het plusje rechtsboven. We raden je wél aan om de timers goed te labelen, want anders weet je misschien niet meer welke timer je hebt ingesteld voor welk doeleinde.

Snel een timer of wekker zetten
2

Snel een timer of wekker zetten

Een snelle manier om een timer of wekker te zetten? Typ in de zoekfunctie (Spotlight) het woord ‘Klok’, en je ziet meteen de bijbehorende knoppen verschijnen. Er zijn overigens meer apps met dit soort snelle acties. Bijvoorbeeld Boeken, Camera en Notities.

Countdown in de App Store
3

Hoelang nog wachten op een app

De meeste apps download je in een mum van tijd, bij sommige duurt het wat langer. Ben je bezig met het downloaden van een grote app, zeg maar formaatje GarageBand, dan zie je in de App Store voortaan hoelang het nog gaat duren.

Ververs de updates
4

Ververs de pagina met iOS-updates

Het is 19.00 uur en je verwacht een iOS-update; als Apple-adept wil je er als eerste bij zijn. Maar de update verschijnt maar niet. Vroeger moest je dan heen en weer hoppen in Instellingen of de app zelfs helemaal afsluiten, nu kun je de pagina van ‘Algemeen>Software-update’ naar beneden slepen om te refreshen. Net zoals een webpagina in Safari.

Ping je Apple Watch
5

Ping je Apple Watch

Misschien ben je de tijd even kwijt. Letterlijk. Je Apple Watch is vast ergens in de buurt, maar niet aan je pols. Gelukkig kun je hem ‘pingen’ met je iPhone. Hij maakt dan een geluidje zodat je hoort waar hij ligt. Ga eerst eenmalig naar ‘Instellingen>Bedieningspaneel’ en voeg de regelaar ‘Ping mijn Watch’ toe. Tik vervolgens­­­ op de knop in het Bedieningspaneel.

Sneller antwoorden
6

Veeg om snel te antwoorden

Razendsnel een specifiek berichtje beantwoorden in een drukke (groeps)chat? Veeg dan over dat bericht­­­ naar rechts en typ je boodschap. Het bericht waarop je reageert, wordt vervolgens­­­ geciteerd.

Sneller bij je instellingen
7

Sneller instellingen veranderen

Om een instelling te wijzigen, hoef je de Instellingen-app niet te openen­­­­ en door alle menu’s te grasduinen. Via Spotlight kun je sommige functies direct activeren of deactiveren. Zoek bijvoorbeeld­­­­­­ maar eens naar Bluetooth, Vliegtuigmodus of een Focus.